Ytterligere to varetektsfengslet etter at mann forsvant på havet i Vesterålen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Politi- og påtalemyndigheten fikk lagmannsrettens medhold til varetektsfengsling av samtlige tre menn i forbindelse med savnet mann i Øksnes i Vesterålen. Hver av de tre er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Det skriver Nordland politidistrikt i ei pressemelding.

En er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Tingretten bestemte varetektsfengsling av denne siktede, men avgjørelsen ble anket. To menn er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og/eller å ha bidratt til det. Tingretten ga ikke medhold til varetektsfengsling av disse, men politiet anket avgjørelsen. Lagmannsrettens avgjørelse angående alle de tre siktede mottok politiet nå i ettermiddag, går det fram av pressemeldingen.

– Vi tar avgjørelsen til etterretning og mener det er bra for den videre etterforskningen at disse holdes i varetekt. Vårt mål er todelt; vi vil finne den savnede og vi vil finne ut hva som har skjedd med ham, sier seksjonsleder for etterforskning ved Lofoten- og Vesterålen driftsenhet i politidistriktet Anne Margrethe Kleczka.

– Vi jobber videre med etterforskningen som planlagt, sammen med Kripos. Det vil også gjøres flere søk etter den savnede. Det var et lite opphold i søket i går, grunnet uvær i Vesterålen, men vi har ikke gitt opp å finne ham.

Artikkeltags