Det er Bedriftsidretten i Nordland som sammen med teknisk arrangør Innstrand Idrettslag skal arrangere klassikeren søndag 7. mars.

Da er det ni år siden Håvard Solbakken og Ellen Blom ble de foreløpig siste vinnerne av rennet, som da ble arrangert for 21. gang. Siden den gang har mildvær, snømangel og anleggsarbeid i løypa sørget for at det ikke har vært mulig å gjennomføre.

Nå er imidlertid løypa utvidet og forbedret, slik at det blir enklere å arrangere.

– Det er gjort en flott jobb i store deler av løypa, så det trengs mye mindre snø enn tidligere, sier Erling Eiterjord i Innstranda langrenn.

Samarbeid

Bedriftsidretten i Nordland står i dag blant annet som arrangør av flere populære tilbud, som Gampen og Ti på topp. Nå skal de også være med å arrangere skirenn.

– Vi er gode på arrangere, mens Innstranda er gode på å arrangere langrenn. Så dette bør kunne bli et bra samarbeid, sier Runar Mellem i Bedriftsidretten i Nordland.

Begge de to tror at rennet kan være viktig for mange.

– Det er mange skimosjonister som liker å gå renn. Dette kan være et viktig treningsmål, uten at man slipper å reise langt for å delta. Vi ønsker å knytte til oss de som liker å gå på ski, sier Eiterjord.

Greit å følge smittevernreglene

For øyeblikket gjør koronareglene at det ikke er lov med fritt antall deltakere.

– Foreløpig er det 200 som er tallet. Vi må se an påmeldingen, men det er mulig å arrangere med flere puljer. Vi kan ha inntil tre puljer med 200 deltakere. I langrenn er det lett å overholde smittevernreglene. Det er naturlig avstand med lange ski i klassisk, vi har en stor stadion og mange parkeringsplasser. Vi skal følge de reglene som gjelder, og de bør være greie å overholde, mener Mellem.

Flere distanser

Den lengste distansen blir som navnet tilsier Soløyvannet Rundt, som blir i underkant av 20 kilometer. I tillegg er det planlagt en kortere distanse.

– Vi ønsker å fange kvinnen og mannen i gata. Dette vil være en ypperlig utfordring for alle som er glade i å gå en søndagstur, og det er et lavterskeltilbud. Det blir både trim- og konkurranseklasse, så det blir noe for alle her. Sammen med Sport1 vil vi også tilby smørekurs før rennet, sier Runar Mellem.

I Innstranda er de glade for å få Soløyvannet Rundt tilbake på rennkalenderen.

– Det er en klassiker som er tilbake på kartet, og et løp Bodø bør ha. For oss i Innstranda arrangerer vi flere renn allerede, som kretsrenn, KM, tirsdagsrenn og Nyttårsraketten. Så det er veldig fint å få inn en ny aktør som Bedriftsidretten som kan bidra her. Det kan være med på å rekruttere nye løpere. Vi ønsker at alle som er glade i langrenn skal dra i samme retning, uansett hvilken klubb man har tilhørighet til, sier Eiterjord.