Gå til sidens hovedinnhold

Veietaten har jo ansvar også for gående, ikke bare for rullende trafikk

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Overganger, ofte gitt høye og passeringsvanskelige brøytekanter, måtte forleden ha hjelp med å komme fra Toftveien og opp til nærliggende Coop Extra, for første gang siden butikk der åpnet. Jeg kunne faktisk ikke passere overgangene, meg krykkegående 81 år. Retur der bilene kjører, «no problems»

Bodøsjøveien bil/gangvei var nedbrøytet, for gående gir det lett såpeglatte gåflater. Tilsvarende problemer også flere steder, City Nord, bysentrum mfl. gjennom mange vintre.

Sist lørdag: Ovennevnte overganger var nå oppspadd og lett tilgjengelig, men mange nærliggende veier nedbrøytet, en klar invitasjon om is/hålkeføre etter som temperaturen stiger og nedbør er meldt vil komme. Farevarsler er ikke utsendt for å skremme, med klare advarsler om krav til forsiktig ferd på alle typer veier, ikke minst for gående og syklister.

Hvorfor kan ikke brøytefolkene klargjøre gang overganger etter hvert, gitt for eksempel ekstra bil med utstyr for snøfjerning. Veietaten har jo ansvar også for gående, ikke bare for rullende trafikk.

Kommentarer til denne saken