Bodø som Europeisk kulturhovedstad er et innovativt og ambisiøst prosjekt som vil bygge stolthet og engasjement på veien mot 2024. Stolthet og engasjement har i høyeste grad Bodø/Glimt bidratt til i år.

Klubben har gjort Bodø til nasjonal hovedstad for prestasjonskultur. Nå skal guttene våre gjøre byen kjent i Europa, 16 år etter at klubben var der sist. Og tre år før vi blir hovedstad for kultur.

Bodø/Glimt imponerer på alle områder. Spillerne leverer grensesprengende attraktivt festfotball. Klubben har satt nye rekorder i antall scoringer og seire. Prestasjonene har vakt oppsikt og begeistring, både her i landet og i Europa.

Også trenere og spillere hos konkurrerende lag skryter av Glimt. «De presterer på et nivå det er lenge siden vi har sett i norsk fotball. Selv om vi vinner resten av kampene tror jeg ikke vi tar igjen Glimt», sier rosenborger Pål Andre Helland til VG.

Det er lett å skryte av enkeltspillere. Men det er et stort lag som står bak suksessen. Da tenker jeg på alle trenere i klubben, også de på akademiet som er best i Norge på talentutvikling. Jeg tenker også på styret og ansatte i administrasjon. Årets suksess er et resultat av flere års bevisst utviklingsarbeid på alle nivåer. Det er oppskriften på at en liten klubb i en liten by, med færre ressurser enn de fleste konkurrenter, er best i landet.

Glimt anno 2020 har gjort nordlendingene nesten like stolte som da klubben brøytet vei for nordnorsk fotball og ble cupmester mot alle odds i 1975. Den gang var Glimt en viktig del av en nordnorsk identitetsbølge.

Dersom årets utgave blir den første seriemesteren nord for Trondheim vil det ikke være like symboltungt. Men prestasjonen vil være uendelig mye større.

Vi merker den store interessen godt her i avisa. Leserne sluker alt Glimt-innhold. De får ikke nok. Derfor var det ekstra morsomt for oss i lille Avisa Nordland at vi i konkurranse med utenlandske aktører og store norske medieselskaper sikret oss eksklusive tv-rettigheter for Glimts kvalifiseringskamper for UEFA Europe League.

Det betyr at vi alle kan være med på Glimts reise i Europa. Som abonnent får du fri tilgang til å se kampene på Direktesport, som er felles tv-kanal for Amedia. Jeg anbefaler å laste ned Direktesport-appen i forkant slik at kampen kan nytes i fullt tv-format hjemme i stua.

Les hvordan du kan nyte kampen på TV'en her.

Når Glimt leverer topp kvalitet på banen må vi gjøre det samme med våre sendinger. Med hjelp fra gode samarbeidspartnere har vi 16 medarbeidere i sving for å lage direktesendte fotballfester før, under og etter kampen.

Vår produksjon distribueres også ut i Europa. I neste runde kan Glimt møte Tottenham eller Milan. Da er det lille AN som får ansvaret for å produsere sendinger av topp kvalitet til engelske eller italienske tv-selskaper.

Jeg er spent hver gang Glimt spiller kamp. Denne gang må jeg innrømme er sommerfuglene ekstra store.

Heia Glimt i Europa!