Veier kan bli stengt på kort varsel i påska: - Vi rår ikke over været

Beiarfjellet torsdag formiddag.

Beiarfjellet torsdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I fjor var det ei røff påske, men i år ser det mer lovende ut for påsketrafikken. Likevel kan veier bli stengt på kort varsel. Årsaken er at det fortsatt er mye snø enkelte steder.

Det melder Vegtrafikksentralen i Nord-Norge i ei pressemelding.

Bemannet sentral

Sentralen er bemannet hele påska.

– Været rår vi ikke over, men vi gjør alt vi kan for at du skal komme deg trygt fram dit du skal. Foreløpig ser det ut som om det skal bli greie kjøreforhold de fleste steder, men selv om påska er sen i år, kan det fortsatt dukke opp uvær og krevende føre, sier driftsleder Siril Veiåker Nilsen på Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Hun påpeker at det er mye informasjon å hente før du trykker ned gassen og setter av gårde på påsketur.

– Sjekk værmelding, veimeldinger og webkamera og gjør deg kjent med føret før du kjører av gårde. Spesielt gjelder dette fjellovergangene. Det kan være et helt annet føre der enn ved kysten, sier Nilsen.

På 175.no finner du kart og veimeldinger.

Kan komme ras

Siden det fortsatt er mye snø kan det komme ras. Og i vårløsningen kan det også isblokker og stein rase ut i veibanen.

– Vær klar over at veier kan stenges på kort varsel. Og er veien stengt, respekter det. Har vi stengt en vei, er det fordi fagfolk har vurdert at det er farlig å ferdes der. Vi ser dessverre at noen ikke respekterer stengninger, og det er alarmerende, sier Nilsen som oppfordrer bilistene til å kjøre etter forholdene.

– Veiene er gjerne slitte etter vinteren. Vi er ute og lapper dem sammen så snart vi kan, men en periode kan det være litt hullete og humpete. I tillegg bør du være spesielt obs på områder som ligger i skygge og når du kjører inn og ut av tunneler. Der kan det fortsatt ligge is selv om veien ellers er bar og tørr, sier hun.

Artikkeltags