Gå til sidens hovedinnhold

Ved to anledninger gikk det helt galt for William (20) fra Bodø: – At det går an!

Først pådro han seg omgangssyke og mistet det første møtet med sin nye klubb. Da William Mikalsen (20) endelig skulle ta fatt på Strømmen-karrieren pådro han seg en skade verken han selv eller treneren trodde kunne skje.

For abonnenter

(Romerikes Blad): Mikalsen skrev under for Strømmen i en slags byttehandel mad Hasan Kurucay etter en tid i HamKam som ikke akkurat ga mye spilletid.

Men oppladningen, hjemme hos kjæresten i Eidsvoll, gikk langt fra som planlagt.

– Jeg gikk rett inn i bordbeinet og pådro meg et brudd. Jeg verken sparket eller løp. Jeg gikk bare helt normalt. Jeg skulle egentlig trent med dem den helgen, men ble jeg syk og kastet opp. Jeg var klar til å trene mandagen, så skjedde dette. Alle har vel gått inn i en dørstokk eller et bein til et bord, men det er ikke alle som pådro seg et brudd i tåa. Sjansen for noe slikt er veldig lav. Det var ikke akkurat noen god start på Strømmen-karrieren, forklarer han.

20-åringen regner med at han resten av karrieren ikke akkurat trenger å bruke lang tid, hvis han får spørsmål om sin merkeligste skade:

– Jeg har ikke vært så veldig mye skadet, men den her tar kaka. Det var så dumt, så unødvendig. At det går an!

Selges til Ham-Kam i byttehandel: – Vi lovet å hjelpe ham med en overgang

På sms

Hvordan samtalen til trener Ole Martin Nesselquist ble da han meldte om skaden, vites ikke. For ifølge treneren ble den aldri tatt. Nesselquist forteller at beskjeden kom som en tekstmelding.

– Det kommer høyt opp på lista over rare ting. Jeg skjønner jo at han ikke ønsket å prate med meg da, spesielt ikke siden han er ny i klubben. Men jeg klandrer ikke William for dette i det hele tatt. Det hadde vært verre hvis han hadde spilt futsal og pådratt seg en alvorlig skade der, sier treneren.

Skaden holdt nykommeren ute i rundt en måned. Men problemene i Mikalsens oppkjøring stoppet ikke der. Selv om han deler den neste utfordringen med omtrent hele det resterende Idretts-Norge, var timingen ikke spesielt god.

– Nedstengingen kom jo akkurat da jeg hadde trent meg opp igjen og følte meg bra etter tå-skaden. Så det var vel også typisk. Men nå får jeg håpe at problemene er over.

Revansje?

Bodøværingen fikk aldri A-kamper for Bodø/Glimt før han gikk til HamKam før forrige sesong. Der var han ikke på banen de siste snaue to månedene av seriespillet.

Årsaken til klubbskiftet er jo da også begrunnet i spilletid.

– Jeg liker samholdet her. Alle virker å backe opp hverandre. Det har jeg inntrykk av at er sterkere enn i HamKam. Nivåmessig mener jeg det er ganske likt.

Allerede søndag får han muligheten til å gi gamleklubben et signal når romerikingene drar til Briskeby for treningskamp mot Hamar-laget.

– Det hadde vært godt å score allerede til helga. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har litt å vise Rekdal. Det blir jo slik. Jeg har lyst til å bevise at jeg kan spille fotball.

Og for at han ikke skal miste den kampen, tar nå Lillestrøm-innflyttede Mikalsen ingen sjanser.

– Jeg passer i alle fall på hvor jeg går hjemme nå, ler han.

Kommentarer til denne saken