47 løpere stilte til start da Kobberløpet arrangerte rulleskirenn for første gang. Og det var en real kraftprøve deltakerne fikk bryne seg på.

De yngste startet i Daja, med målgang på Jakobsbakken, mens de eldste klassene startet helt nede i Sulis. Det sørget for godt over 400 blytunge høydemeter før målgang.

– Tungt, hardt og brutalt.

Slik oppsummerte Saltens desidert beste skiløper på herresiden, Vebjørn Moen, de 9,5 kilometerne. Tverlandet-løperen var som ventet i en klasse for seg selv, og vant på tiden 33.43,1. Det var godt over tre minutter foran nummer to, Tom Emil Larsen fra Stormfjell.

– Jeg brukte kortere tid enn hva jeg hadde trodd. Jeg hadde regnet med å bruke rundt 40 minutter. Jeg lå og banket rett over terskel hele veien, smiler Moen.

Se bildene fra rennet:

Bildeserie

Kobberløpets rulleskirenn

Suverene Marie

Det var som nevnt første gang rulleskirennet ble arrangert, men den suverene vinneren håper virkelig ikke at det blir siste gang.

– Det var et ekstremt bra renn, og det var veldig morsomt å få konkurrere igjen. Bakken og terrenget er helt perfekt for trening. Jeg fikk vekslet mellom teknikkene hele veien, og det tror jeg lønnet seg, slik at jeg ikke ble for stiv, sier Moen.

Det var ingen som stilte til start i dameklassen denne gangen. I juniorklassen var det ikke uventet Marie Risvoll Amundsen som var den raskeste. Hun brukte 41.45,3, og var med det i overkant av fire minutter raskere enn klubbvenninnen i Fauske IL, Marte-Alstad Larsen.

Eldorado

Da skisesongen brått ble avsluttet på grunn av koronakrisen 12. mars, valgte Vebjørn Moen selv å avslutte sesongen helt. Han tok fri noen uker, og startet heller oppkjøringen til kommende sesong noen uker tidligere.

Deler av den jobben er gjort i Sulis.

– Sulis er et eldorado for trening. Jeg bor på Lillehammer, men er ofte i Sulis. Jeg fikk noen veldig fine turer her i vår, og føler at jeg har kommet godt i gang med treningen fram mot ny sesong, sier Moen.

Lite hvile

Når man trener for å ta steget opp blant landets aller beste langrennsløpere, så nytter det ikke å ligge på latsiden. Ikke mange timene etter at han hadde slitt seg opp til Jakobsbakken, var det klart for ny tur.

– Jeg skulle ha to økter. Så det ble en god halvtime på flatene i Sulis, så opp bakken igjen. Det må trenes, smiler 22-åringen, som har store planer for sesongen.

– U23-VM er det store målet. Jeg har trent litt ekstra sprint i år med tanke på det. På samlingene til Team Nord-Norge har Tverlandet-løperen fått målt seg mot noen av landets beste løpere.

– På grunn av koronasituasjonen har vi hatt Finn-Hågen Krogh og Erik Valnes fra sprintlandslaget. Man vet hvor lista ligger når man trener med dem, og henger man med der er det bra. Så målet mitt har vært å ta ryggen deres hver gang, og bli tauet inn til gode økter, sier Vebjørn Moen.

Fornøyd

Mona Mosti i Kobberløpet var meget godt fornøyd etter gjennomføringen.

– Det var kjempegøy, og artig at så mange stilte opp første gang. Det var masse folk langs løypa som heiet løperne opp. Dette var ikke siste gangen vi arrangerte rulleskirenn, det er helt sikkert, strålte Mosti.

Se alle resultatene fra rulleskirennet: