Polering, avfetting, spyling og innvendig vask. NAF har flere råd til deg som skal bruke påska til å sprite opp bilen.

Flere velger å nyte påskedagene hjemme, og derfor ser flere sitt snitt til å forberede seg til varmere tider. Den sene påska er derfor en gyllen anledning til å klargjøre bilen til sommeren.

– Mange velger å være hjemme i påska. Kanskje du vil bruke en av de rolige dagene til å gi bilen velfortjent pleie. Det er viktig å få vekk skitt fra salt og slaps nå når våren har gjort sitt inntog. Asfaltrester og flygerust er viktig å få vekk, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Ifølge NAF er punkt én å bruke skikkelig avfetting på tørr bil for å vekk den verste skitten, deretter lar du avfettingen virke i noen minutter før du spyler av. Neste steg er å vaske bilen med såpe og vann.

– For ikke å dra skitt oppover bilen er det lurest å vaske med svamp fra toppen av bilen og nedover, rådgir Sødal.

– Når du har brukt avfetting og vasket bilen er det lurt å ta en sjekk om det er igjen nupper i lakken. Nuppene er flygerust og asfaltrester. Det er mest av det nederst på dørene og bakluka, legger han til.

Også polering, innvendig vask og utskifting av sommerdekk, er tre ting NAF anbefaler folk å sjekke før sommerperioden.

– Jeg forstår at mange synes det er omfattende å gjøre alt dette med bilen, og du må faktisk sette av noen timer, sier Sødal.