Gå til sidens hovedinnhold

Varsler økte kontroller på buss

Har du ikke kjøpt billett kan det bli dyrt.

Nordland fylkeskommune skriver i en pressemelding fredag ettermiddag at de nå åpner for betaling med kort på hurtigbåtene og at de nå kommer til å intensivere kontroller på bussene.

- Alle passasjerer skal løse billett, påpeker fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

Fortsatt er det noen som velger å ikke løse billett på hurtigbåt eller buss. Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen (Sp) påpeker at kontrollene nå er gjeninnført, og passasjerer uten billett vil bli ilagt gebyr.

– Nå har vi normalisert betaling på buss og båt, og forventer at våre reisende betaler for tjenesten vi leverer, sier Bentzen.

App og nettbestilling

Koronasituasjonen har framskyndet digitale løsninger på både buss og båt. På fergene tas det bilde av bilskiltet, og billetten trekkes rett av Autopass-kontoen, eller faktureres. Alle bussturer kjøpes på fylkeskommunens app.

Hurtigbåtturene kan bestilles og betales på nett, men nå gjenåpnes muligheten til å betale på båten.

– Skal du være garantert plass, bør du likevel bestille på nett, presiserer Bentzen.

Med positiv smitteutvikling, vil det fra 1. juli også være mulig å betale med reisekort. Flere reisende hadde gyldig produkter da smitteverntiltakene i kollektivtilbudet ble innført. Nå kan disse reisende igjen benytte sine vanlige betalingsmetoder, eksempelvis periodekort.

– Om bord i båtene er det tilgang på håndsprit, vann og såpe, for både reisende og mannskap. Det er mulig å ha god håndhygiene om bord, og vi anser det for trygt å normalisere betalingen slik smittesituasjonen er nå, sier Bentzen.

Ikke betaling hos sjåfør

På bussene er det fortsatt appen Billett Nordland som gjelder. Det er ikke innført manuell betaling hos sjåføren.

– Det handler om noe så enkelt som at sjåføren ikke har samme mulighet til håndhygiene som billettøren på båtene, og er dermed mer eksponert. Men det er altså enkelt å kjøpe billett i appen, noe som også utløser rabatt på billetten. Det forventer vi at våre reisende gjør, avslutter fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

Kommentarer til denne saken