Varsler krevende forhold og dårlig sikt: – Unngå unødvendig ferdsel

Snø i luften: Dette bilde er fra ettermiddagen på lille julaften i Junkerdal i Saltdal kommune. I Salten er det ventet både snø og kraftig vind, og det kan skape trafikale utfordringer.

Snø i luften: Dette bilde er fra ettermiddagen på lille julaften i Junkerdal i Saltdal kommune. I Salten er det ventet både snø og kraftig vind, og det kan skape trafikale utfordringer. Foto:

Meteorologisk institutt har sammen med veitrafikksentralen Nord-Norge sendt ut farevarsel.

DEL

Veitrafikksentralen Nord-Norge har nå sendt ut en melding på grunn av værutsiktene langs blant annet E6.

Varselet er basert på værprognosene fra Meteorologisk institutt, som viser at det kan bli utfordrende kjøreforhold flere steder i distriktet.

Vanskelige forhold

I Salten, Saltfjellet, Helgeland og Ofoten er det ventet snøvær kombinert med kraftig vind, og det kan by på sine utfordringer.

– Fra lørdag morgen den andre juledag er det ventet snøfokk over rundt 300 meter på grunn av snøvær og kraftig vind fra sørøst, opplyser veitrafikksentralen.

– Det kan bli stedvis vanskelige kjøreforhold og redusert sikt. Kjør etter forholdene og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder, melder de videre.

Klar oppfordring

Brita Bjerkli som er trafikkoperatør i veitrafikksentralen Nord-Norge har en klar oppfordring til de som skal krysse fjelloverganger.

– Det er snakk om et gult farevarsel på grunn av snøfokk. Hvis været blir som meldt kan det føre til kolonnekjøring og ventetid på Saltfjellet, sier Bjerkli.

– Nå i romjula som ellers gjelder det å beregne litt ekstra tid om forholdene er krevende. Jeg vil råde alle til å ha med ekstra matpakke, drikke og varme klær i tillegg til full tank på bilen. Man vet aldri om man er uheldig eller hvor lenge man kan bli stående fast, sier trafikkoperatøren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken