Gå til sidens hovedinnhold

Varsler aksjoner mot oljeboring utenfor Nordland

Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen har gitt tillatelse til oljeboring utenfor Trænarevet i Nordland, mot anbefalingene til Havforskningsinstituttet, Kystfiskarlaget, og flere andre. Natur og Ungdom, Bellona og Norges Kystfiskarlag har klaget på avgjørelsen, men blir ikke hørt. Nå kommer reaksjonene.

- Vi nekter å akseptere at oljeindustrien får bore i noen av våre mest sårbare områder, og er klare til å stoppe denne riggen med alle virkemidler. Her svikter Venstre totalt. Skjer det et oljeutslipp her kan det drive langt inn i Lofoten. Det vil være katastrofalt for gytefelt, sjøfugler og korallrev, sier Gaute Eiterjord, leder i Natur og Ungdom.

Natur og Ungdom er sammen med Bellona i sistnevntes båt, Kallinika, på vei mot Trænarevet. Her skal det aksjoneres med sivil ulydighet mot den planlagte boringa til selskapet Wintershall Dea. Riggen er mandag utenfor Trøndelagskysten, på vei mot feltet utenfor Nordland.

-Dette er en svart dag for miljøet. Vi uttrykker med dette en dyp fortvilelse av å være fullstendig sviktet i miljøkampen av Ola Elvestuen. Han legger oljeindustriens informasjon til grunn og det er tynge miljøfaglige argumenter mot boringen, og det mener vi forsvarer en aksjon, sier Bellona-leder Frederic Hauge

Kommentarer til denne saken