Gå til sidens hovedinnhold

Hele Værøys mann er død

Artikkelen er over 5 år gammel

Hele Værøy fikk et tungt dødsbudskap lille julaften. Harald Adolfsen er død, vel 62 år gammel.

– Harald Adolfsen var en folkets og øyas mann i alle sammenhenger. Han var likt og aktet av alle, han var en fantastisk ambassadør for Værøy og han framsnakket alltid Værøy uansett hvor han var. Han hadde et enormt og godt nettverk som også gjorde sitt til at alle fikk vite mye godt om Værøy gjennom han, sier den nåværende og ganske nyinnsatte ordføreren i Værøy, Dagfinn Arntsen.

Fikk ikke avsluttet

Harald Adolfsen ble svært syk tidligere i år, og han var åpen om sin sykdom. Det ble derfor et ekstra sterkt kommunestyre i slutten av oktober da Adolfsen ble takket av etter 12 år som ordfører. Da overtok Arntsen.

– Han fikk jo egentlig ikke avsluttet skikkelig sin politikergjerning. Alle visste han var syk og hans sykdom preget mangt og mye på Værøy, også politiske livet her på øya i hele høst, sier Arntsen.

Mange store tiltak

I løpet av sin ordførertid var Harald Adolfsen med og spilte en viktig rolle i gjennomføringen av mange nye tiltak og prosjekter på Værøy. Blant dem er ny skole, kunstgressbane og forbedrede kommunikasjonsforhold.

– Og ikke minst den store, betydelige havneutbygginga vi har hatt, som Adolfsen virkelig brant for å få til, sier den nye ordføreren.

Forene og sammenføye

– Savnet etter Adolfsen kommer til å bli stort på flere plan. Det praktiske og politiske, selvfølgelig, men først og fremst på det menneskelige. Han var en person som kunne forene og sammenføye, og han fikk folk til å dra i samme retning, uansett om de var politisk enige med han eller ikke, sier ordfører Dagfinn Arntsen.

Kommentarer til denne saken