Direkte fra folkefestene

Direkte: Journalistene Fredrik Stenbro og Cathrine Skogheim er en del av redaktør Børje Klæboe Eidissens kongelige team. foto: Hans Trygve Holm

Direkte: Journalistene Fredrik Stenbro og Cathrine Skogheim er en del av redaktør Børje Klæboe Eidissens kongelige team. foto: Hans Trygve Holm

Artikkelen er over 1 år gammel

Du kan følge kongeparets besøk i de fem kommunene direkte på an.no.

DEL

Tirsdag starter kong Harald og dronning Sonja et tre dager langt fylkesbesøk i Nordland.

Første stopp er Sørfold, der det er et stort arrangement tirsdag formiddag. ANtv sender direkte fra klokka 10.

Tirsdag kveld besøker kongeparet Vollmoen i Steigen, der starter ANtv sendingen klokka 17.

Onsdag reiser kongen og dronningen til Røst og til Værøy. Fra klokka 10 kan du følge besøket på Røst, mens direktesendingen fra Værøy starter klokka 16.

– Stor stas

Kongeparets besøk avsluttes i Moskenes kommune torsdag formiddag. Der skal de også møte pressen til intervjuer. Sendingen fra Moskenes starter klokka 10.

– Vi syns det er stor stas når kongefamilien kommer til Nordland, og vi ønsker å gi alle en mulighet til å komme tett på kongen og dronningen. Det skal vi gjøre med direktesendinger på ANtv og løpende oppdatering i form av både tekst og bilder, sier AN-redaktør Børje Klæboe Eidissen.

Avisa Nordland setter ned et kongelig team på fire-fem medarbeidere som skal følge kongen og dronningen fra time til time på reisen til Sørfold, Steigen, Røst, Værøy og Moskenes.

– Vi står klar alle steder der kongeparet går i land, og vi skal sende direkte fra hver eneste folkefest i alle de fem kommunene. Det kommer til å bli fantastiske tv-sendinger der møtet mellom kongen, dronningen og tusenvis av nordlendinger er den perfekte rammen, sier han.

I tillegg til direktesendinger med gjester blir det bildeserier og reportasjer fra kongeparets besøk på an.no. Også i papiravisen vil du få stoff fra det kongelige besøket.

Tett program

Kongeparets program starter i Sørfold tirsdag formiddag. Der skal kong Harald og dronning Sonja blant annet besøke realfagsdagen i idrettshallen i Straumen.

Tirsdag kveld besøker kongeparet Vollmoen i Steigen.

Onsdag sender ANtv direkte fra kongen og dronningens besøk på Røst og på Værøy. Det er tett program i begge kommunene. Blant annet skal dronningen åpne ny barnehage på Værøy.

Besøket avsluttes på Reine og Sakrisøy i Moskenes torsdag formiddag.

Etter et besøk hos en av kommunens bedrifter vil kongen og dronningen møte pressen til intervjuer. Seansen sendes direkte på ANtv.

For å følge direktesendingene på ANtv må du være abonnent.

Artikkeltags