Advarer mot glatte veier når mildværet kommer

REGNVÆR: Store deler av Salten og resten av Nordland vil få regnbyger på onsdag. Dette værkartet er fra onsdag klokken 15.00.

REGNVÆR: Store deler av Salten og resten av Nordland vil få regnbyger på onsdag. Dette værkartet er fra onsdag klokken 15.00. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Det holder seg forholdsvis kjølig i morgen, men fra og med onsdag blir det høyere temperaturer.

Det sier vakthavende meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk institutt.

Mandag morgen kunne så å si hele Nordland våkne til et fint snødekke, men skal vi tro meteorologen vil ikke snøen en gang overleve uken.

– Det blir en 2–3 plussgrader på onsdag, og nedbøren som kommer tirsdag kveld og natt til onsdag blir i form av regn. I hvert fall i kystområdene, sier han.

Kan fryse på natta

Dette mildværet vil fortsette utover uken, og vil ikke bare være tilfellet i Nordland.

– Torsdag, fredag, lørdag og søndag vil ha plussgrader og varmere luft. Dette er noe vi kommer til å se over hele Skandinavia.

Men med regn og mildvær etter et snøfall kan det bli utfordrende forhold for kjørende, spesielt onsdag.

– Det vil gå fra minusgrader til plussgrader, og det kan jo naturlig nok føre til at det blir utfordringer i form av glatte veier på onsdag. Det som også kan skje er at det fryser på om natten, så folk bør være forsiktig når de er ute og kjører.

– Men dere har ikke vurdert noe obs-varsel?

– Nei, det har vi ikke vurdert. Nå har det jo vært snøbyger over hele Nord-Norge det siste døgnet, så vi får tro og håpe at folk har fått på vinterdekkene sine.

Nedbør i grensetraktene

Utover veiforholdene sier Granerød at været ikke vil være noe spesielt unormalt.

– Når det gjelder været generelt, forventer vi nedbør onsdag og torsdag, mens det videre framover blir for det meste skyet og noen regnbyger enkelte steder. Vinden vil som regel ha sørøstlig retning, og det kan komme flere regnbyger i grensetraktene.

– Vinden kommer til å være fralandsvind fra sørøst, men ikke noe mer enn liten til stiv kuling utsatte steder, avslutter meteorologen.

Artikkeltags