Meteorologen om neste ukes vær: - Helt klart en større risiko for dårlige kjøreforhold

DEL

Etter en iskald helg med ordentlige vintertemperaturer, kan den kommende uka by på mildere vær. Det forteller Frode Håvik Korneliussen, vakthavende meteorolog i Storm Geo.

- De kalde temperaturene vil nok fortsette på mandag, men utover tirsdagen vil nok temperaturene begynne å stige. På onsdag ser det ut til at det blir plussgrader, og dermed ikke så "vinterlig" som det har vært hos dere i helga, forteller han.

Glattere på veiene

Meteorologen forteller at uka vil starte med temperaturer ned mot syv minusgrader i Salten. Utover uka vil det imidlertid stige opp mot plussgradene. Det kan by på vanskeligere kjøreforhold.

- Er det minusgrader på natta og plussgrader på dagen, så fører jo det helt klart en større risiko for dårlige kjøreforhold. Om det i tillegg kommer noe nedbør, så vil det naturligvis også bli glattere på veiene, fortsetter Korneliussen.

- Hvordan er sjansene for nedbør?

- Prognosene viser mulighet for nedbør både tirsdag og onsdag, og det er ikke nødvendigvis tørr snø som kommer, sier han.

- Følg med på værvarsler

Når det går fra minusgrader til plussgrader, kan det også øke risikoen for snøskred.

Les også: Her løftes mannen ut fra snømassene etter å ha ligget begravd i halvannen time

- Jeg har ikke helt oversikt over hvor mye snø som har samlet seg opp, og jeg vil derfor oppfordre folk om å følge med på værvarsler fremover, fortsetter Korneliussen.

Avslutningsvis forteller meteorologen om et rotete værbilde mot slutten av uka. Imidlertid kan det ut til at det blir et kraftig lavtrykk på fredag.

Artikkeltags