Mye regn og vind ventes i Salten: – Vindkast opp mot 35 m/s

Uvanlig varmt vær: Det ventes regn, vind og plussgrader de kommende dagene.

Uvanlig varmt vær: Det ventes regn, vind og plussgrader de kommende dagene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er meldt skikkelig ruskevær i store deler av Nord-Norge de kommende dagene. I Salten vil været bli verst på torsdagen, før lavtrykket trekker nordover, forteller vakthavende meteorolog Marit Berger i Meteorologisk institutt.

– Et lavtrykk på vei oppover Norskehavet bringer med seg en god del vind i sin forbipassering på tur nordover i landet. Vindøkningen starter natt til torsdag, med sørvestlig vind. Det er lokal fare for regn som fryser på bakken på starten av dagen, før plussgradene gjør sitt. Derfor er det viktig å ferdes forsiktig, sier Berger og legger til:

– Det kan imidlertid se ut til at det er sør for Bodø det vil bli mest nedbør, men at det blir mye regn også i Salten, er det ingen tvil om.

Vinden vil øke til sterk kuling ganske kjapt, ifølge Berger.

– Det ser ut til å bli sterk kuling med periodevis liten storm gjennom torsdagen. De kraftigste vindkastene på land blir opp mot 35 m/s.

Været vil følge med inn i fredagen, før det roer seg en liten stund.

– Natt til lørdag blir det en ny runde med ganske mye vind og nedbør i form av regn.

Snøskredfaren er stor i blant annet Nordland de kommende dagene grunnet varme temperaturer og mye nedbør. Flere steder har fått rødt nivå, og det oppfordres å følge med på NVE sine sider for informasjon.

– Dette uværet vil treffe både sør og nord, så alle får sin del av vind og regn. Få slipper unna, avslutter Berger.

Artikkeltags