Meteorologen har sendt ut farevarsel

VINDFULLT: Meteorologene venter kraftig fralandsvind i Nord-Troms og Finnmark fra natt til torsdag. Også i fjellet i Sør-Norge ventes det friske vindkast når frontsystemer presser på. (Meteorologisk institutt)

VINDFULLT: Meteorologene venter kraftig fralandsvind i Nord-Troms og Finnmark fra natt til torsdag. Også i fjellet i Sør-Norge ventes det friske vindkast når frontsystemer presser på. (Meteorologisk institutt)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Nettavisen): Fra natt til torsdag og fram til utpå ettermiddagen torsdag ventes det lokalt kraftige vindkast fra sør på 20 til 25 meter per sekund, i de nordligste fylkene.

Se farevarsel på yr.no.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for landsdelen.

Utover torsdag ettermiddag ventes vinden å dreie på sørvest og minke over land, ifølge meteorologene.

Se værkart med varsler for vind, nedbør og skyer på yr.no

Flere lavtrykk skal passere

Også i fjellet i Sør-Norge bør man ta seg i akt.

- Det er flere lavtrykk som skal passere og som sender noen fronter inn på vestkysten av landet vårt. Det første lavtrykket ligger i Norskehavet nå og kommer inn front mot Vestlandet i kveld. Foran denne fronten blir det økende vind i fjellet i Sør-Norge og kysten av Vestlandet. Så beveger nedbøren seg inn på Vestlandet og brer seg østover i løpet av natta, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til Nettavisen.

Det er ikke sendt ut noe farevarsel for fjellet i Sør-Norge, men det ventes altså å blåse friskt.

Fronten beveger seg videre nordover, går inn mot Trøndelag og Nordland og så nordøstover og når Troms og Finnmark torsdag før den går inn i Sverige.

- For Sør-Norges del har fronten passert torsdag, og det blir opphold, men bygenedbør på Nordvestlandet. Når vi kommer inn mot fredag og fram til lørdag ventes det oppholdsvær i Sør-Norge, før det kommer inn en ny front fra vest lørdag, sier meteorologen.

- Opphold mellom slagene

Hun venter seg da mer av det samme, nemlig at man Østafjells blir liggende i le. Fronten ser ut til å trekke mot Nord-Norge i løpet av søndag.

- Tendensen framover er at flere lavtrykk kommer inn over landet, men mellom slagene blir det opphold både i nord og sør.

Tirsdag var det Hønefoss og Nedre Eggedal som hadde de høyeste temperaturene i landet, begge steder 20,8. De var tett fulgt av Blindern i Oslo og Sande i Vestfold, begge 20,6 grader. Kaldest av målestasjonene natt til onsdag var temperaturen på Tana bru, minus 1,4 grader.

Artikkeltags