Ifølge statsmeteorolog Gunnar Livik ved Meteorologisk institutt er det ikke ventet å bli optimale værforhold på nyttårsaften. Slik det så ut torsdag ettermiddag, ligger det an til at årets siste dag blir ganske vindfull de fleste steder i landet.

Mye regn og vind vil trolig gjøre det vanskelig å se fyrverkeriene.

Ifølge Livik er det Vestlandet og Midt-Norge som har de dårligste prognosene.

– Vestlandet og Midt-Norge kan vente seg dårlig vær og store nedbørsmengder på nyttårsaften. Langs kysten nord på Vestlandet, i Møre og Romsdal og i Trøndelag er det stor sannsynlighet for kortvarig storm utover kvelden, sier Livik til NTB.

Innbyggerne der bør derfor være oppmerksomme på vindkast dersom de skal skyte opp fyrverkeri.

– Det er ventet mildere vær fram til nyttårsdagen, men temperaturen vil bli lavere utover kvelden. De fleste steder i landet må folk belage seg på nedbør. I de indre strøkene vil nedbøren trolig komme som snø, legger han til.

Les også

Stenger dørene etter 32 års drift: – Jeg ser fram til en liten pause

 

Dårlig nytt også i nord

Livik forteller at mye av Nord-Norge befinner seg på nordsiden av lavtrykket og vil få mindre vind og lavere temperaturer.

Nord for Helgeland er det ventet snøbyger.

 

Innbyggerne langs kysten av Vest-Finnmark og Troms må belage seg på kraftige vindkast.

Ifølge Livik vil de fleste bygene komme langs kysten og i form av snø. Ifølge værmeldingene er det ventet vind opp mot stiv til sterk kuling i Troms, Lofoten og Vesterålen.

Ifølge Meteorologisk institutt på Twitter ventes det sluddbyger og snøbyger i Nordland. Det ventes også nordlig kuling.

- Prognosen er usikker, så mye kan endre seg, heter det i en Twitter-melding.

Les også

Anne Lise (43) skulle bare hente suketter i skapet på jobben. Det forandret livet fullstendig

 

Oppholdsvær

Ifølge prognosene torsdag kan Østlandet få det beste nyttårsværet.

– Med tanke på rakettutsiktene ser det fint ut på Østlandet. Nedbøren stopper i fjellet, så man kan for det meste vente seg oppholdsvær og mildvær opp mot fem grader, forteller Livik til NTB, og legger til at også Østlandet kan vente seg sterke vindkast langs kysten. Agder-fylkene og Telemark kan komme til å få nedbør i form av regn utover kvelden.

Livik forteller at lavtrykket som skaper det våte og vindfulle været, vil bevege seg østover og føre til kjøligere og finere vær de første dagene på nyåret, særlig på Østlandet.

(©NTB)