Meteorologen om været i helga: – Det ligger an til å bli ruskevær

Et par minusgrader og pent vintervær i Bodø han torsdag morgen. Til helgen blir det annerledes.

Et par minusgrader og pent vintervær i Bodø han torsdag morgen. Til helgen blir det annerledes.

– De som er glad i snø, vil få et solid påfyll i helga, opplyser meteorolog Espen Biseth Granan.

DEL

(Lofotposten): Torsdag starter med litt lettere vær og en sørlig vindretning, trolig med liten styrke. Det vil være delvis skyet oppholdsvær, og det kan komme noen snøbyger i ytre deler av Lofoten fra ettermiddagen av, opplyser vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt i Oslo.

– Fra fredag kveld settes det opp en nordvestlig luftstrøm, som betyr snøbyger i området. Vi har sendt ut et farevarsel for helga for Nordland, Troms og Vest-Finnmark, og da også for Lofoten. Hvor mye vind det blir er fortsatt usikkert, og vi må se nærmere på dette i dagene framover, sier Granan.

Følg været på webkamera.

Påfyll med snø

På lørdag og søndag kan vinden øke, og det kan bety lokalt mye snø og kraftig vind. Som kan gi utfordring på veiene og et mulig snøskredvarsel.

– Det ligger an til å bli ruskevær. Det vil holde på mye av mandagen også, hvor vinden kan holde seg utover mandag før den avtar. De som er glad i snø og slikt vil få et solid påfyll i helga, opplyser han.

Det er altså all grunn til å forvente snø, om det kommer nedbør gjennom helga.

– Det vil ikke være veldig kaldt. I Svolvær for eksempel ligger det på rundt null grader. På torsdag vil temperaturen gå noe ned, og det kan komme noen minusgrader. Fredag vil temperaturen ligge på rundt null, med en sjanse for plussgrader enkelte steder. Snøgrensa vil være lav, og selv om temperaturen ligger på plussiden, vil det være snø som gjelder, forteller meteorologen.

Utfordringer i trafikken

Det er litt usikkert fortsatt hvor sterk vinden vil være. Det er enkelte ting som kan tyde på at det blir kraftig vind på lørdag og søndag, med et lavtrykk på vei.

– Vi vil følge prognosene og justere de. Folk må følge med på værvarselet inn mot helga.

– Det vil være vinterlige forhold på veien. Om du får mye nysnø og vind, kan snøfokk gi utfordringer i trafikken. Vi har ikke sendt ut noe farevarsel på vinden ennå, på grunn av usikkerhetene. Det kan være greit å ha det i bakhodet, sier Granan.

Artikkeltags