Advarer om vanskelige kjøreforhold

DEL

- Sjekk trafikkmeldingene og kjør etter forholdene, oppfordrer driftsleder Siril Veiåker Nilsen på Vegtrafikksentralen i Nord-Norge i en pressemelding.

April starter med mange stengte veger og kolonnekjøring, spesielt i Troms og Finnmark. Det er dessuten meldt om dårlig fremkommelighet flere steder, også i Nordland.

Tar tid

- Det er mye nedbør som skal ryddes bort, og det er spesielt utfordrende der snøen går over til regn. Entreprenørene rekker ikke å være alle steder på en gang, så vi ber om forståelse for at de trenger tid til å få gjort jobben, sier Nilsen.

Flere veger er stengt på grunn av ras eller rasfare. Der vil trafikkmeldingene oppdateres med informasjon om når det blir tatt ny vurdering av utsiktene, så langt Vegtrafikksentralen kjenner til.

Mange telefoner

- Det er mange som ringer oss for å få informasjon, men pågangen er så stor at vi ikke rekker å svare alle.  Vi oppfordrer derfor publikum til å følge med på vegmeldingene på www.175.no  for strekningen de har tenkt å kjøre, sier driftsleder Siril Veiåker Nilsen på Vegtrafikksentralen.

Her kan du sjekke vær og kjøreforholdene på vebkamera rundt om i fylket.

Det er også forsinkelser ved Bodø lufthavn mandag morgen.

Artikkeltags