Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter å bøtte ned over Salten. – Flere lavtrykk i vente

Artikkelen er over 3 år gammel

Ny uke, nye muligheter sier noen. Ny uke, nye regndråper sier andre. Det våte været skal fortsette den kommende uka.

– Det vil bli vått, fastslår vakthavende meteorolog på Storm, Stig-Arild Fagerli, mandag morgen.

Prognosene for de kommende dagene er ikke veldig oppløftende, og med helgeværet frisk i minne, går vi nå inn i nok en våt uke i Salten. Mandag og tirsdag ser ut til å slippe de aller største nedbørsmengdene, men fra og med onsdag er det bare å finne fram paraplyen og gummistøvlene.

– Det er et lavtrykk i Norskehavet, som nå ligger over deler av Island. Denne fronten passerer norskekysten i løpet av tirsdagen, men på onsdag kommer det nok et lavtrykk over Salten, forklarer Fagerli.

Torsdag blir våtest

Ifølge meteorologen blir det perioder med nedbør gjennom hele uka, men våtest ser det ut til å bli på torsdagen.

– Slik det ser ut nå blir det mest nedbør i Salten på torsdag. I tillegg blir det også svært vått på søndag, legger han til.

Temperaturene vil holde seg stabile rundt 5–6 grader, men med en god del vind på kysten, kan det føles kaldere.

– Det er typisk at det er surest på kysten og at det blir mindre nedbør jo mer inn i landet du kommer. Hovedsakelig kommer vinden fra sørvest, forteller Fagerlig i Storm.

 

Ikke snø ennå

Vi er allerede halvveis i oktober og noen har kanskje allerede begynt å bekymre seg for det hvite nedbøren som gjerne daler ned på denne tiden av året. Stig-Arild Fagerli kan berolige bekymrede Salten-innbyggere – enn så lenge.

– Det kommer ikke snø i de lavtliggende områdene ennå. Nedbør i form av snø kommer på områder rundt 1000 meter over havet, kanskje litt under, fastslår han.

Se hvordan været er der du befinner deg

Kommentarer til denne saken