Voldsomme vindkast i Bodø

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I formiddag opplevde folk voldsomme vindkast i Bodø sentrum. Lørdag meldte meteorologen om kraftig vind og nedbør i Nordland, som vil vare ut dagen.

– På flyplassen i Bodø er det målt opp i sterk kuling, og vindstyrke opp i 24 meter i sekundet. I Lofoten er det blåst opp til liten storm, mens i Rotvær er det full storm, sier statsmeteorolog Eirik Samuelsen til Avisa Nordland.

Liten storm

Selv om det er blitt varslet noen dager i forveien, mener Samuelsen at det ikke er noen fare.

– Det er ikke noe mer enn en vanlig høststorm. Vi har hatt ganske rolige vindforhold over lengre tid, mens i dag vil det komme både kraftige byger og vindkast i hele Nordland. Noen steder kan det også forekomme lyn og torden, sier han.

På utsatte steder i Nordland kan det blåse opp til liten storm, og vindstyrken vil vedvare til i morgen tidlig.

Tre knekt

– Foreløpig er det er tre som har knekt utenfor Nordlandssykehuset. Vi sender noen som kan se på det og få flyttet treet, sier Kai Nikolaisen hos operasjonssentralen.

Ingen personer ble skadd. Treet sperrer innkjørselen til sykehuset.

– I tillegg fikk vi inn en melding om et skilt som er blåst utpå veien i Kirkeveien. Vegtrafikksentralen er varslet og er på vei for å fjerne det, fortsetter han, og kommer med en klar oppfordring:

– Fremover nå kommer det til å komme en del vindkast og nedbør. Det generelle budskapet er derfor å sikre gjenstander som trampoliner og utemøbler slik at de ikke blåser bort, og i verste fall skader noen.

Treplater

Klokken 13.39 melder politiet i Nordland på Twitter om at noen treplater har blåst ned fra det nye skolebygget i Leknes. Platene havnet på bakken, og ingen ble skadet.

– Entreprenør varslet og sikrer anlegger, skriver politiet.

Klokken 16.30 melder politiet om ei trampoline på avveie. Den er tatt av vinden på Alstad i Bodø.

- Er det noen somn savner den? spør de?

Artikkeltags