Varsler snøskredfare i alpinanleggene i Salten

Alpinbakken, Sulitjelma Fjellandsby.

Alpinbakken, Sulitjelma Fjellandsby. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både målepunktene Vestvatn alpinanlegg og Sulitjelma Fjellandsby har farevarsel.

DEL

På grunn av ustabile værforhold har varsom.no gått ut med snøskredvarsel for hele Salten. Det er mye nysnø som har kommet og årsaken til varselet er fokksnø og flakskred.

- Det er ventet et lite snødryss, mest i sørlige deler av regionen ved kysten. Vær oppmerksom på at det kan være store lokale forskjeller på grunn av bygevær de siste dagene. Skredproblemet ventes være fokksnøflak, både dårlig binding til det gamle snødekket og sjikt i fokksnøen, skriver varsom.no i skredvarselet.

Endre Grønnslett i Sulitjelma Fjellandsby lar seg ikke bekymre av varselet.

- Nei, overhodet ikke. Vi har ikke rasfarlige områder i alpinanlegget vårt, så det e ikke noe problem, sier han blidt.

- Deilige forhold

Han har selv kjørt elbil opp til Sulitjelma i dag og han kan melde om fine værforhold, med mye snø og lite vind.

- Nå driver vi og tråkker bakken. Det brøytes for harde livet. Det har kommet ti til 15 centimeter puddersnø i natt, så det er utrolig deilige forhold. Det er helt vindstille her. Kanskje det allerede nå blir den fineste helga hittil i år, forteller han engasjert.

Knut Løkås, daglig leder i Vestvatn Alpinanlegg, forteller også til Avisa Nordland at skredvarselet ikke påvirker dem i stor grad.

- Der hvor folk kjører på ski har vi gode forhold. Det er preppet fint i bakken, og rundt om kring i ytterkantene er det stort sett tett skog. Nå er jeg jo ny her i år, men jeg har blitt fortalt at det aldri har gått et snøskred i bakken. Men det er viktig å være forsiktig, sier han.

Han holder på og jobber med en skredvettdag i bakken, hvor ulike instanser skal demonstrere hvordan de jobber med snøskred.

- Man kan selvfølgelig ikke utelukke at det kan skje. Vi ser an føret i bakken og sjekker de problemområdene hvor det er bratt, der det er over 30 grader helling. Det sjekker vi på morgenen og prøvekjører for å være sikre på at det er trygt, avslutter han.

Artikkeltags