Gå til sidens hovedinnhold

"Vår udemokratiske regjering og ytringsfrihet"

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Onsdag 15. mai planla organisasjonene Den norske Uighurkomiteen, Den norske Tibet-komité og Amnesty International en markering i forbindelse med besøket til Kinas 3. mektigste mann, Li Zhanshu, for å protestere mot menneskerettighetsbruddene som skjer i Kina.

Problemet var at ei pro-kinesisk regimegruppe hadde, basert på 'inside information', kuppa tillatelsen for å demonstrere på Eidsvolls plass.

Ifølge leder i Amnesty Norge, John Peder Egenæs, fikk de aktuelle organisasjonene først kjennskap til besøket ei uke i forkant.

Dette føyer seg inn i et klart mønster der regjeringa Solberg bevisst undertrykker demokratiske rettigheter for å tekkes en viktig handelspartner.

Hvis det er noen som ikke har forstått hva Norges såkalte "tilnærming" til Kina innebærer, så er dette nok et grelt eksempel. Kina forventer at norske representanter, med statsminister Solberg i spissen, står med lua i hånda, bukker og nikker, og drømmer om framtidige feite lakseavtaler på ytringsfrihetens alter!

Kommentarer til denne saken