Ny ordfører klar på Fauske

Ole Tobias Orvin (SV), Jørn Stene (Felleslista) og Per-Gunnar Skotåm (Rødt). Foto: Ida K. Dølmo

Ole Tobias Orvin (SV), Jørn Stene (Felleslista) og Per-Gunnar Skotåm (Rødt). Foto: Ida K. Dølmo

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Jørn Stene (Felleslista) er klar som ny ordfører på Fauske.

Han etterfølger Siv Anita Johnsen Brekke (Ap) etter et brakvalg.

Tirsdag morgen hadde Felleslista, Rødt og SV samlet seg til forhandlingsmøte, og klokken 12 var resultatet klart: Jørn Stene fra Felleslista tar over ordførerklubba etter Siv Anita J. Brekke (Ap).

Linda Salemonsen, også fra Felleslista, blir den nye varaordføreren etter Ronny Borge (H).

Mye til felles

– Vi har sett på de tre partiprogrammene, og alle partiene har gjort det helt klart og tydelig at prioriteringene ligger på barn, unge og de eldre i kommunen, sier Stene.

De siste dagene har de tre partiene hatt en rekke uformelle sonderinger med positive tilbakemeldinger før Felleslista sendte ut en formell invitasjone til Rødt og SV.

– Grunnen til at vi ikke har møttes før er fordi en del av representantene har vært på reise, og det har derfor vært vanskelig å møtes før nå, sier Stene.

Mange utfordringer

Med til sammen 55 prosent av stemmene har Rødt, SV og Felleslista kommet fram til en felles løsning.

– Valgresultatet er tydelig. Samlet sett ønsker befolkningen på Fauske at vår politikk blir gjennomført, sier Per-Gunnar Skotåm fra Rødt.

– Vi har hatt et sterkt samarbeid over flere år, og vi er alle tre beredt på å gjøre den jobben som nå kreves av oss, sier Ole Tobias Orvin fra SV.

Samtidig legger ikke den nye posisjonen skjul på at de er klar over utfordringen som venter.

– Det er klart vi er spente på den reelle økonomiske situasjonen i Fauske. Men den sittende posisjonen har sagt de har god kontroll på den økonomiske situasjonen, sier Stene.

Ingen dobbeltrom

Stene og Co lover at de kommer til å gjennomføre planene sine slik de har lovet.

– Ny skole og flerbrukshall i Valnesfjord står fortsatt ved lag, og selv om ny skole er under oppføring på Vestmyra, ønsker vi å beholde 1. til 4. trinn både på Erikstad og Hauan skole, sier Stene.

Han nevner også de eldres situasjon som uholdbar.

– Vi ser utfordringene med dobbeltrom-problematikken, og dette må løses fort. Derfor er det helt naturlig å se om vi kan få åpnet Sagatun igjen, sier Stene.

Vraker allhuset

Allaktivitetshuset som ble vedtatt av den sittende posisjonen blir av den nye ordføreren vraket.

– Nytt kulturhus kan ikke komme nå. Vi har store oppgaver innenfor eldreomsorgen å ta oss av først. Det har også skjedd en del ting innenfor rus og psykiatri der de ikke har fått det tilbudet de har ønsket i helgene. Jeg har blitt stoppet på gata og blitt spurt om hva vi har tenkt å gjøre med dette, så vi er nødt til å se på hvilke muligheter som finnes.

Stene sier han er sikker på at valgresultatet viser at folk har forståelse for at de ønsker å prioritere eldre framfor allaktivitetshus.

– Men de som har jobbet for og brenner for allhuset har lov til å være skuffet, sier han.

– Og det gamle rådhuset blir ikke revet, tilføyer Skotåm.

Nye ledere

Helse og omsorgs-utvalget blir ledet av SV med Ole Tobias Orvin i spissen, Felleslista får ledervervet for oppvekt og kultur, mens alle tre partiene blir representert i kontrollutvalget.

Det konstituerende møtet på Fauske er 8. oktober.

Artikkeltags