Hun har vært ordfører, statssekretær og utdanningsdirektør - og hatt toppjobb for FN. Nå gjør Anne comeback

Erfaring: Anne Stenhammer har et allsidig yrkesliv bak seg. Nå bretter hun opp ermene for å jobbe for Nordlands beste. Foto: Tore John Andreassen

Erfaring: Anne Stenhammer har et allsidig yrkesliv bak seg. Nå bretter hun opp ermene for å jobbe for Nordlands beste. Foto: Tore John Andreassen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Anne Stenhammer snakker mer enn gjerne om næringsutvikling, utdanning og rettferdighet. SV-eren gjør nå comeback i politikken. Partiet har i dag tre representanter i fylkestinget og tar sikte mot fem eller seks etter valget.

– Din viktigste kampsak som fylkespolitiker?

– Å tilrettelegge for næringsutvikling. Vi må videreutvikle de ressursene som finnes i fylket; fisk, mineraler – ja alt mulig. Vannkraften vi har må utnyttes her. Det vi nå gjør skal være plattformen for neste generasjon. Vi skal også ha den beste videregående opplæringen i samarbeid med næringslivet.

– Hvorfor skal vi ha fylkesting?

– Vi trenger et talerør som dekker flere små enheter og som kan jobbe mot nasjonalt nivå. Alle regioner har sine særegenheter. De som sitter i Oslo har ikke denne lokalkunnskapen.

– Hvorfor skal man stemme på SV?

– Vi er opptatt av rettferdig fordeling og vil sikre verdier i offentlig eierskap. Videre har vi solidaritet med dem som har minst.

– Hva slags politiker får Nordland om du havner på fylkestinget?

– En hardt arbeidende, systematisk og erfaren politiker. Med arbeidsbakgrunn fra blant annet både fylkeskommunen og hos Fylkesmannen, har jeg god kjennskap til hele fylket. Har vært i samtlige kommuner.

– Ditt sterkeste politiske minne?

– Da jeg ble valgt som ordfører i Fauske i oktober 1991. Jeg tenkte at jeg hadde tatt på meg et stort ansvar og ble veldig opptatt av å lytte til hva folk mente.

– Hvorfor begynte du i politikken?

– Jeg er samfunnsengasjert og opptatt av utvikling. Jeg kommer fra Værøy og vokste opp med en far som startet med null. I dag er det en stor eksportbedrift. For å få noe til, må man være med.

– Ditt politiske forbilde?

– Hanna Kvanmo. Hun sto for det hun sa og gjorde.

– Hva gjør deg forbannet?

– Urettferdighet. At folk ikke får det de rettmessig har krav på.

– Hva gjør deg glad?

– At folk bryr seg om hverandre og viser solidaritet. Blir også glad når det går godt med familien min og naboer.

Fakta

Navn: Anne Margareth Fagertun Stenhammer

Parti/listeplassering: 2. kandidat for SV

Alder: 64

Bosted: Fauske

Sivilstand: Gift, barn og barnebarn

Yrke: Pensjonist

Artikkeltags