Det skal allerede være avklart at Tom Cato Karlsen fra Fremskrittspartiet blir ny varaordfører.

Like før kl. 22 mandag kveld kom en sliten Else-Marie Torp (KrF) ut av det to og en halv timer lange møtet KrF-styret hadde hatt på rådhuset i Bodø. Valget var tatt. Hun hadde da snakket med Senterpartiet som også hadde gjort sitt valg.

Både KrF og Sp går samme vei. De velger blått styre av Bodø de neste fire årene. Arbeiderpartiet mister dermed makten etter 12 år.

Glad for tillit

Valgthrilleren i Bodø fikk en dramatisk slutt. Ap kastes, inn kommer Høyre og Ole H.Hjartøy. Tom Cato Karlsen blir nye varaordfører.

- De fleste posisjoner er diskutert, det er bred enighet om at Tom Cato Karlsen (Frp) blir ny varaordfører, sier en veldig glad Ole H. Hjartøy.

- Jeg er veldig glad for tilliten jeg har fått fra Sp, KrF, Frp, og Venstre, sier Hjartøy.

- Vi er allerede godt i gang med å utarbeide en politisk plattform, og vi har allerede ryddet av veien de store utfordringene i samarbeidet.

Kulturkvartalet

Det betyr:

- Kulturkvartalet blir slik bystyret har vedtatt. Det blir ikke utvidet eiendomsskatt. Vi kommer ikke til å starte en gjennomgående privatisering av kommunale tjenester, sier Hjartøy til an.no.

- Det var ikke noe lett valg dette, sier Torp, like etter at valget var gjort. Hun hadde da snakket med Hild Marit Olsen (Ap) som ikke blir ordfører.

To uker etter valget kom det endelig en avklaring på spørsmålet om hvem som blir ordfører i Bodø.

Senterpartiet hadde et utvidet styremøte i fylkespartiets lokaler i Sjøgata.

Avisa Nordland var tilstede da begge møtene startet like etter klokka 19.00.

Klokka 21.45 kom bekreftelsen fra Else-Marie Torp om at både KrF og Senterpartiet går for Ole H. Hjartøy som ordfører.