Første kvinnelige ordfører i Beiarn

Om to uker er det veldig sannsynlig at Monika Sande er på plass i ordførerstolen ved kommunehuset i bakgrunnen, men ennå noen dager er hun pedagogisk leder i Moldjord barnehage.

Om to uker er det veldig sannsynlig at Monika Sande er på plass i ordførerstolen ved kommunehuset i bakgrunnen, men ennå noen dager er hun pedagogisk leder i Moldjord barnehage. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Monika Sande (Sp) styrer snart ut av barnehagen og inn på kommunehuset rett ved siden av.

DEL

Mandag kveld ble det enighet mellom Sp og Bygdelista etter forhandlinger.

Det vil bety at Senterpartiets Monika Sande (45) blir ny ordfører og Gudbjørg Navjord (49) fra Bygdelista blir varaordfører.

Stor enighet

Sande var på jobb som pedagogisk leder ved Moldjord barnehage når AN møtte henne tirsdag. Men snart blir hverdagen hennes snudd ganske opp ned.

– Det er riktig at vi har hatt forhandlinger og blitt enige, men det er først på medlemsmøtene i partiene at vi går ut med innholdet i avtalen. Det skjer 3. og 4. oktober. Men det var et veldig greit møte der vi fant fram til løsninger vi tror alle blir fornøyde med. 12. oktober er det valg av ordfører. Da skjer den formelle innsettingen av ordfører i Beiarn.

– Blir det noen overraskelser?

– Det tror jeg ikke, for det er jo ikke første gang vi samarbeider.

Første kvinne

Sande blir Beiarns første kvinnelige ordfører.

– Det blir spennende. Jeg føler jo at det er visse forventninger. Noe av det som har vært jobbet med er jo å få flere til bygda. Men jeg vil understreke at det er først 12. oktober at det er offisielt. Men i neste uke er det sannsynlig at avtalen mellom de to partiene blir skrevet under. Etter at medlemmene er orientert om innholdet. Etter valget i høst fikk Sp to mandater ekstra i kommunestyret i forhold til tidligere og har nå fire, mens Bygdelista mistet to og har også fire.

Arbeiderpartiet fikk rundt 48 prosent av stemmene og har sju mandater, men er altså i opposisjon på tross av det gode valget.

Artikkeltags