- Må heie fram dem som tjener penger

Roger Øksheim t.v og datteren Alice Øksheim hadde mye å snakke om da de
møttes på Rognan.

Roger Øksheim t.v og datteren Alice Øksheim hadde mye å snakke om da de møttes på Rognan. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

- Man må slutte å se på folk i oppdrettsnæringen som kriminelle fordi de tjener penger. Vi må heller heie dem fram og legge forholdene til rette for dem.

Det sa førstekandidaten på FrP Nordlands liste til stortingsvalget, Kjell Børge Freiberg da han besøkte Rognan på sin valgkampturne.

Freiberg valgte å stoppe opp og sette seg inn i bedriften Edelfarm som for tiden driver godt i en såkalt «Grønn fjord», heter det i ei pressemelding.

Solgte laksefor

- Jeg har fått med meg at her er det verken lus eller rømming. Folk som driver under slike forhold, bør belønnes, sier Freiberg som har to år bak seg som statssekretær i olje- og energidepartementet.

Oppdrett har han tidligere stiftet bekjentskap med gjennom sin jobb som selger for Skretting (forprodusent) og som ordfører i Hadsel gjennom åtte år.

Freiberg legger ikke skjul på at han er en næringsvennlig og ikke minst oppdrettsvennlig stortingskandidat, påpekes det i pressemeldingen.

Verdiskaping

-Jeg er opptatt av å legge til rette for at Nordland kan ta ut sitt potensial innenfor tradisjonelt fiske og havbruk. I tillegg vil petroleumspolitikk være en viktig sak for Nordland i tiden som kommer. Vi må sørge for at vi ikke vernes i hjel, fordi det stopper verdiskapingen i fylket vårt. Jeg brenner litt ekstra for næringslivet, fordi det er gjennom trygge, attraktive og lønnsomme arbeidsplasser vi skaper det gode liv og sikrer vår felles velferd, sier Freiberg.

Roger Øksheim og datteren Alice kunne fortelle Freiberg om store ringvirkninger for lokalsamfunnet. Handel og serivetjenester kjøpes lokalt.

I tillegg er oppdrettspenger brukt på investeringer for å skaffe flere boliger på Rognan. Det er også investert i hotell og lekebutikk. Ting et lokalsamfunn trenger og som er resultat av lokalt eierskap.

- Vi har et godt forhold til fiskeriministeren som lovet nye konsesjoner for oppdretterne i Skjerstadfjorden, men framdriften etterlyser jeg, sa Øksheim.

Artikkeltags