Gå til sidens hovedinnhold

- Mål nummer én er regjeringsskifte

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi kan lese meningsmålinger, vi også, så vi skjønner at fire Ap-mandater er langt fram, sier Ap-leder Bjørnar Skjæran på kveldens valgvake i Stormen.

Nå siger folk inn til den store valgvaken i Stormen for å være klar til valgprognosen som kommer straks valglokalene stenger klokka 21.00.

 Nordland Arbeiderparti hadde håpet på fire som ved valget i 2013. Nå ser det ut til å glippe. Meningsmålingene gjennom sommeren og fram til nå tyder heller på at det blir et spørsmål om de klarer tre kandidater.

To eller tre?

To er ifølge målingene sikre – Eirik Sivertsen (48) fra Bodø og Åsunn Lyngdal (49) fra Narvik. Mens Kjell-Idar Juvik (51) fra Hemnes, på tredjeplass, har grunn til å være ekstra spent når prognosene kommer.

I dag har Nordland Arbeiderparti fire på Tinget. Men Rita Lekang, som har fjerdeplassen på lista ved årets valg, må trolig se langt etter en stortingsplass.

– Mål nummer én for oss er regjeringsskifte. Mål nummer to er at Nordland bidrar til det, sier Bjørnar Skjæran, leder i Nordland Arbeiderparti.

Hvis ikke Arbeiderpartiet i Nordland klarer å komme inn med fire, som nå virker lite sannsynlig, håper han i alle fall å få inn tre, og at Senterpartiet kan få to og SV én.

– Det er vel det som er realistisk å håpe på.

– Hva hvis Ap ender med to fra Nordland.

– Det tror vi ikke. Vi har drevet en god valgkamp i Nordland og har satt dagsorden med mange saker i media, sier Bjørnar Skjæran.

Kommentarer til denne saken