Nestleder Dagrunn Eriksen i KrF stilte til valg for Nordland KrF. Til tross for at hun reiste land og strand rundt i fylket med bobil, kom hun ikke på Stortinget. Nå skal hun melde seg for Nav etter at hun mistet plassen på tinget.

Partiet havnet på 4,2 prosent etter valget. Det er historisk nederlag, melder VG.

Partiet gikk rett inn i krisemøter for å evaluere valget.

– En ting håper jeg de tar på alvor: KrF kan ikke fortsette som et sørvestlandsk parti; da er vi snart borte. Jeg prøvde å bredde partiet nordover, men partiet valgte å ikke gi meg nestledertyngde i den jobben, nå har vi både en ledelse og en stortingsgruppe som har sitt tyngdepunkt på sørvestlandet. Det bekymrer meg. Så blir det en spennende vippeposisjon for partiet fremover, sier hun til avisen.

Hareide svarer at han synes det var leit at ikke partiet fikk mandater fra Nord-Norge.

– Jeg ønsker å takke Dagrun for den store jobben hun har gjort for partiet og for kjempeinnsatsen hun la ned i valgkampen i Nordland. Hun hadde en reell mulighet for å vippe inn på utjevningsmandat. Det skjedde dessverre ikke. Jeg syns det er leit at vi ikke har mandater fra nord. Vi har alltid vært et landsdekkende parti og må jobbe intenst i fireårsperioden for å dekke hele landet, sier Hareide.