95 prosent av stemmene i Nordland er talt opp, og det er ingenting som tyder på at de åtte distriktsmandatene til Stortinget skal rokkes på i løpet av natta. De fordeles slik:

Ap 2 mandater: Eirik Sivertsen og Åsunn Lyngedal

Sp 2 mandater: Willfred Nordlund og Siv Mossleth

Høyre 2 mandater: Margunn Ebbesen og Jonny Finstad

Frp 2 mandater: Kjell-Børge Freiberg og Hanne Dyveke Søttar

Det eneste lille usikkerhetsmomentet er hvem som skal få det niende mandatet i Nordland - utjevningsmandatet - som fordeles når alle reststemmene i hele Norge er talt opp, altså stemmene som ikke har gitt distriktsmandat.

Det er Mona Fagerås fra SV som har hatt dette utjevningsmandatet gjennom hele valgkampen, og også gjennom hele valgkvelden. Og nå slår TV2s valgekspert Kjetil Løseth fast at det er rimelig sikkert at mandatet blir værende hos SV.

- SV har den tredje sterkeste restkvotienten i landet, bak Venstre i Hordaland og Høyre i Finnmark, sier Løseth til AN.

Det betyr at SV står høyt oppe på lista når de 19 utjevningsmandatene skal fordeles i like mange fylker.

- Generelt sett er fordelingen av utjevningsmandater veldig lite sikkert på valgnatta, og det er også denne gangen små marginer som kan endre på fordelingen i fylkene. Det er slett ikke sikkert at alt er på plass i natt, sier Løseth.

- Men SVs mandat i Nordland er likevel trygt?

- Det skal veldig mye til for at SV mister utjevningsmandatet i Nordland. Jeg føler meg rimelig trygg på at de beholder det mandatet, sier Løseth.

- Noen nevner Ap som har mange "bortkastede" stemmer i Nordland, og som fikk dårlig uttelling med to mandater på sine 26,1 prosent av stemmene. Kan de utfordre SV?

- Nei, Ap er ingen trussel i Nordland, sier Løseth.

Og da kan kanskje Mona Fagerås gå til sengs litt sikrere på stortingsplassen sin.

- Jeg har trodd at jeg skulle få det mandatet gjennom hele valgkampen, men har likevel vært veldig usikker i hele kveld. Men hvis Løseth i TV2 sier at det er så sikkert, så må jeg vel nesten tro på det, sier Fagerås til AN.