Gå til sidens hovedinnhold

Vaksinepremie til russen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Russepresidenten ved Bodin videregående skole mener at russen i år bør vaksineres før andre fordi de har hatt det vondt under pandemien. De får trolig heller ikke feiret russetida på tradisjonelt vis. En vaksine før andre er derfor en passende belønning for det leie de har gjennomgått og fordi de fortsetter å ha det leit framover.

Jeg synes ytringene hennes er utrolig egosentriske, for ikke å si egoistiske. Jeg er en mann på 75 år, kona mi er også 75. Så utrolig som det sikkert høres ut for russepresidenten, så har vi begge to under normale forhold, et rikt sosialt liv. Vi har mange venner og stor omgangskrets, men ingen av oss kunne feire 75-årsdagen. Hvis noen unge tror at det å være sosialt isolert ikke svir for eldre folk, så håper jeg at de har blitt litt klokere når de har lest dette innlegget.

Vi har også en eiendom i Sverige som vi ikke har kunnet besøke siden november i fjor. Jeg er fremdeles vital og aktiv og bruker mye tid på å snekre og å fuske som elektriker der borte. Hvilken befatning huset befinner seg i, er jeg spent på å se i april når svenskene åpner grensa.

Jeg har også vært russ, og antagelig både festet og drakk jeg like mye som russen i dag. Jeg synes selvfølgelig det er leit at dere får en amputert russetid, men det er mange i Norge, kanskje de fleste, som har fått redusert standarden på livet sitt. Hva med eldre på sykehjem og aldershjem som har sittet isolert månedsvis? Hva med alle de tusener av butikkeiere som holder på å gå konkurs?

Så vær så snill: Løft blikket noen grader over nesetippen og bli klar over at russen ikke er alene om å ha det vanskelig og leit.

Sara (18) skapte reaksjoner som fører til kraftig hets. Nå kommer russen i Bodø med nye uttalelser

Kommentarer til denne saken