Storebroren med hyllest til Håvard: «Du kommer til å følge mæ resten av livet mitt»

MINNER BROREN: I et Facebook-innlegg hyller Henning Pedersen (t.h. 20) lillebroren Håvard Pedersen (18) som ble drept i Vadsø lørdag kveld.

MINNER BROREN: I et Facebook-innlegg hyller Henning Pedersen (t.h. 20) lillebroren Håvard Pedersen (18) som ble drept i Vadsø lørdag kveld.

Artikkelen er over 1 år gammel

I et Facebook-innlegg mandag kveld, setter Henning Pedersen (20) ord på tapet av sin lillebror Håvard (18).

DEL

drapet i vadsø:«På lørdag takka en bauta av de sjeldne av. Alt som heter menneskelig fornuft og medfølelse eksisterte ikke mer. Brått ble den personen æ elska mest, krangla mest med, sloss mest med, klippa mest gress med og ikke minst sagde 100-vis av paller med, revet bort fra mæ og familien våres».

Det er Henning Pedersen (20) sine ord. Storebroren til Håvard Pedersen (18) som ble drept i Vadsø lørdag kveld, skriver iFinnmark.

Innlegget blir nå spredt på nasjonale medier og det var VG som omtalte det først. iFinnmark har også fått tillatelse fra familien til å gjengi teksten.

– Som Yin og Yang

«Igjen sitter æ med kun masse, masse gode minner om broren min. Vi var som salt og pepper, Yin og Yang du og æ, Håvard. Du va, og vil alltid være mitt største forbilde. Alt du sto for, all den kjærligheten du viste til alle rundt dæ. Det e noe æ bare kan drømme om å klare», skriver Henning videre før han avslutter:

«Men samtidig som du e min helt, så vet æ at æ va en helt for dæ i dine øya og. Alt vi kunne klare i lag, og alt vi har klart i lag, så vet æ at va vi et jævlig godt team – du kommer til å følge mæ resten av livet mitt, Håvard».

I sjokk

Drapet på Håvard Pedersen har preget byen. Daniel Andreassen gikk tre år i klasse med Håvard før de begge ble uteksaminert i vår.

– Alle jeg har pratet med har grått. Klassen er helt knust. Det hele er bare så utrolig trist. Alle oss som kjente Håvard er knust, rett og slett. Jeg har ikke et bedre ord for å beskrive dette, sa Daniel til iFinnmark tidligere mandag.

Artikkeltags