Uværet herjet i Nord-Norge i natt: Ber folk tenke seg om før de kjører

Natt til søndag frarådet de ALL kjøring i fylket: – Sjekk strekningen din før du legger ut på kjøring, oppfordrer Vegtrafikksentralen.

DEL

Uvær har herjet flere steder i Nord-Norge, og Vegtrafikksentralen Nord ber folk tenke seg godt om før de tar i bruk bilen, skriver Nordlys.

– Vi oppfordrer alle som ikke absolutt MÅ ut å kjøre i natt, om å la det være! Det gjelder både Nordland, Troms og Finnmark, skriver de natt til søndag.

Saltfjellet i Nordland og flere andre plasser er akkurat nå stengt, men oppfordringen gjelder også for dem som oppholder seg i lavlandet.

– Det er et forrykende uvær i Nord-Norge og svært mange veger er i praksis IKKE farbare selv om de ikke er fysisk stengt med bom. Dette gjelder også lavlandet! Sterk vind, dårlig sikt, snøfokk og generelt vanskelige kjøreforhold oppsummerer det hele, skriver de videre.

E6 i Langfjord retning Alta er stengt på grunn av snøskred, og i Troms er det 30 stengte veger og fergesamband grunnet uvær og ras.

Tidligere på kvelden i går sendte Vegtrafikksentralen ut følgende pressemelding:

– Folk må sjekke vær- og føreforhold før de legger i veg fra hytta. Vi ser blant annet at flere strekninger som sjelden er stengt på grunn av værforhold er stengt nå, slik som E6 over Gratangsfjellet i Troms. Det er usikkert om vegen kan åpnes igjen i kveld. E10 over Bjørnfjell kan også bli stengt på kort varsel, sier driftsleder Siril Veiåker-Nilsen i Vegtrafikksentralen nord i Statens vegvesen lørdag kveld.

De ber folk sjekke hjemmesiden deres og strekningen før de legger ut på kjøring.

Artikkeltags