Nettavisen: I søndagens episode av «Farmen kjendis» på TV 2, er produksjonen nødt til å gripe inn når det brått legger seg et voldsomt uvær over Steinsjøen gård. Det regner, lyner og tordner, og uværet har felt flere trær i skogen rundt gården.

Ukens to kjemper som skal ut i kamp senere søndag, skal i utgangspunktet ro over vannet til hver sin kjempehytte hvor de skal ligge isolert fra resten av gjengen en natt før de skal ut i kamp. Så langt kommer de derimot ikke.

– Livsfarlig

På grunn av det stormende uværet setter produksjonen foten ned, og de to kjempene får ikke lov til å bevege seg ut på vannet likevel.

– Det var ikke forsvarlig å sende oss ut i hver vår båt i det været, forteller Erik Sæther (25), som er ukens førstekjempe, til Nettavisen.

Istedenfor er de nødt til å finne alternativer til kjempehytter på gården, og ender opp med at en sover i «snorkebua» og en i bakstehuset, som er to hus i tillegg til hovedhuset på gården.

Sæther valgte å tilbringe natten i bakstehuset, som han trodde ville bli en koselig opplevelse. Det viste seg imidlertid at han hadde gått for et skur som verken var tett eller isolert.

– Det regnet inn på meg hele natten på grunn av regn og vind. Det var en hustru opplevelse, sier han om opplevelsen og fortsetter:

– Jeg kunne sikkert funnet på å ro over vannet, men vi fikk beskjed av produksjonen om at det var livsfarlig og at vi ikke skulle gjøre det.

Sikkerhetsmessig årsaker

Med torden og lyn som slo ned rundt dem, det ble en lang natt for Sæther. Til Nettavisen forteller 26-åringen at natten ble brukt til å spise mat.

– Jeg koser meg faktisk alltid med å være førstekjempe fordi man får så mye god mat. Jeg satt inne i skuret og spiste hele natten.

Til tross for at uværet herjet over «Farmen»-gården, kan Sæther fortelle at han har opplevd verre omstendigheter. Det var nemlig den gang reality-profilen tilbrakte natten i en snøhule.

Overfor Nettavisen bekrefter TV 2 at en robåttur over vannet ikke var forsvarlig.

– Deltakernes sikkerhet kommer først. Da førstekjempene skulle ro over til kjempehyttene var det et voldsomt tordenvær, og da var det ikke forsvarlig å la dem ro over vannet til hyttene, sier TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl.

Avgjørelsen til produksjonen er noe Sæther i ettertid beskriver som et fornuftig valg, og det rette å gjøre i situasjonen.