Utro samboer klarte ikke overholde troskapsavtalen. Så fikk dommerdatteren hjelp av faren

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Da samboeren på nytt var utro slo dommerdatteren troskapsavtalen i bordet og gjorde krav på bil og bolig. I retten fikk hun medhold. 

Etter oppdagelsen av at samboeren var utro via sjekkeappen Tinder, fikk kvinnen hjelp fra faren som er dommer. Hun fikk samboeren til å signere en avtale om troskap, skriver Rett24.

Så oppdaget kvinnen at samboeren, og faren til parets barn, slett ikke hadde brutt forholdet han hadde på si.

Hålogaland lagmannsrett gir den forsmådde kvinnen medhold i at avtalen paret hadde inngått er gyldig. I likhet med tingretten konkluderer ankedomstolen med at 38-åringen må overføre sin andel av parets felles leilighet og andelen på 100.000 kroner i en bil, totalt verdier for om lag 1,6 millioner kroner. Mannen forsøkte i retten å hevde at avtalen var ugyldig, men fikk ikke medhold.

– Avtalen hadde et aktverdig formål; å forhindre framtidig utroskap fra samborens side og på denne måten bidra til at samlivet kunne fortsette, skriver Hålogaland lagmannsrett i dommen, og fortsetter:

– Etter lagmannsrettens oppfatning er troskap en grunnleggende moralsk forutsetning for et samboerforhold, og kan normalt ikke betraktes som en særlig tyngende forpliktelse.

Avtaler skal holdes – og har du først lovet å gi bort hus og bil om du er utro, vel, så bør du antakelig velge dine apper med omhu, skriver Rett24. Mannen ble også dømt til å betale kvinnens sakskostnader på en halv million.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken