Gå til sidens hovedinnhold

– Utrolig tafatt avgjørelse av kraftverksjefen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser på lokalnyhetene at Fykantrappa skal stenges for godt. Utrolig tafatt avgjørelse av kraftverksjefen. En sosialmoralsk tvilsom holdning, ikke minst sett i forhold til hvor mange milliarder Statkraft har tjent i Glomfjord.

Det var fullt mulig å bygge trappa for 100 år siden. Likeledes å kontinuerlig vedlikeholde den, inntil kraftverksjefer med sparekniv overtok. Det er intet problem å foreta tiltak for å gjøre trappa sikker. (Det er over 50 år siden det landet folk på månen).

Men her mangler viljen. Det skorter ikke på penger. Men der det ikke er vilje er det ikke vei. Trappa har vist seg å være en turistmagnet, og kommunen vil jo gjerne satse på turisme. Veistandarden gjennom tunnelene for å komme til fjells og nyte natur og friluftsliv som skal gjøre Meløy attraktiv, er også under enhver kritikk – en elendig standard som gjør veien knapt kjørbar. Også dette er kraftverksjefens ansvar, men her løftes heller ikke en finger.

Samfunnsansvaret er totalt fraværende. Det er også betimelig å spørre hva kommunen gjør i forhold til Statkraft. Når den lokale ledelse ikke evner eller har gjennomslagskraft for å yte noe tilbake til lokalsamfunnet, bør vel kommunen ta saken opp på høyeste ledernivå i Statkraft. Skal man være raus og kraftfull må man vise det i praksis.

Kommentarer til denne saken