Først trampet Bjørnar Skjæran i salaten før selveste statsminister Erna Solberg kom trampende over klaveret. Hvem skulle tro det skulle bli selveste statsministeren som reddet Skjæran opp fra krutonger og dressing? Vi må nok bare innse at vi som mennesker ikke er ufeilbarlige og at vi av og til kan trå feil, men det som forundrer meg mest med saken om Skjæran og festen på hotellrommet er hvem ved hotellet har utlevert sine gjester på en slik utilbørlig måte?

En ting er at hotellets ansatte varsler om mulige brudd på smittevernregler, forskrifter og kanskje anbefalinger – det er de mest sannsynlig forpliktet til, men hvem lot pressen slippe inn og ta video og bilder av ølbokser og vinkartonger? Bilder fra rotete hotellrom i verre tilstand enn dette kan nok man finne, men neppe koblet sammen med gjestenes navn. Ville du brukt et hotell der du kunne risikere at hotelledelsen, for det er jo den som har ansvaret, løpte til media med bilder fra rommet og navnet ditt?

Jeg har nok også vært på fest på hotellrom, ikke under koronapandemien, men etter eller før andre arrangementer, og selv om jeg alltid holder mitt eget rom ryddig ville jeg aldri brukt et hotell som lekket opplysninger med navn og bilde til riksmedia.

Jeg har dessverre aldri vært i Bodø annet enn mellomlanding på flyplassen, men jeg har alltid hatt et ønske om å besøke byen. Nå vet jeg ikke om jeg kan ta sjansen, selv om jeg ikke er en kjent person eller fordi jeg skulle ha noen svin på skogen, men kanskje fordi man også kan være bare uheldig?

Jeg har et spørsmål til de forskjellige hotelldirektørene i Bodø: Har dere for vane å utlevere gjesters navn sammen med bilder av hotellrommets tilstand? I så fall – bør ikke det ansees som utro tjenere?