Gå til sidens hovedinnhold

Uten magemål(moral?)

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Oppdrettsnæringen er uten magemål når det gjelder å velte kostnader over over på fellesskapet; som næringen selv skulle været belastet for.

Næringen har åpenbart heller ingen vanskeligheter med å engasjere lobbyister Denne gangen er det Frp som stiller seg til disposisjon.

Behovet for å øke fergekapasiteten til/fra Arnøyene er åpenbart til stede, men kostnadene er det ikke fellesskapet som skal betale for. Det er ingen som har pålagt næringen å lokalisere slakteriet til Arnøyene - et slakteri som like gjerne kunne vært lokalisert til Sund, eller aller helst til en mottakshub/eksporthub i nærheten av fly og bane.

(Mer)kostendene ved å øke fergetonnasjen, som enkelt kunne vært unngått ved en annen lokalisering, må belastes næringen. Den har rygg brei nok til å tåle det, særlig etter den lyktes med å lobbe bort grunnrenteskatt, som gav næringen som helhet en beregnet skatterabatt på omlag 6,5 milliarder kroner.

Kommentarer til denne saken