Erik Tostrup, Kjetil Småge og Andreas Spørck er i gang med å lage det som blir Bodøs neste utelivsgigant - Hundholmen Brygghus.

Det er de gamle lokalene til Rock Cafe som nå skal pusses opp og restaureres. I september/oktober skal den nye uteplassen står ferdig. Fullstendig forvandlet.

– Dette er et stort løft for oss og en stor investering. Men det er slik har det blitt i denne bransjen. Det er knalldyrt å bygge en restaurant, men skal man skape noe som står seg over tid må man treffe med konseptet man kommer med – og det må gjøres skikkelig. Det må framstå solid og ordentlig, sier Erik Tostrup til an.no

Han er gårdeier og er med på eiersiden i det nye konseptet i NKL-brygga ved Hundholmen plass. Et lokale som altså tidligere har huset Rock Cafe, Avenue og Red Piano. De to siste konseptene fungerte ikke spesielt godt.

– Jeg tror ikke at folk kommer til å tenke Rock Cafe når vi er ferdige. Det blir litt det samme som Bjørk, det er ikke mange som tenker Da Carlo i dag, sier Tostrup.

Lokalene er på hele 600 kvadratmeter. Når det er ferdig oppusset vil det altså bli Bodøs største uteplass. Og det er anslått at mellom 40 og 50 personer kommer til å jobbe på stedet.

– Hvordan skal dere få tak i kompetente folk?

– Det vil bli her som de andre plassene: Litt lokale folk og en god del tilreisende, det er slik det har blitt, sier Tostrup.

På kjøkkenet begynner det meste å løse seg. Og trekløveret tar med seg to kokker fra Bjørk. Blant annet Simon Engen, som i dag jobber som kjøkkensjef på Bjørk.

– Her får han mulighet til å prege menyen. Han er glad i øl, og brygger selv. I tillegg er han en drivende flik kokk.

Og øl blir en viktig del av det nye konseptet. Blant annet skal det inn et lite mikrobryggeri.

– Det er et 500-litersanlegg. Og det er akkurat stort nok. Klarer vi å produsere godt øl, kan man ligge mellom 3–4 sorter egetbrygget øl inne i sortimentet.

Også driftssjef er på plass, det blir Pernilla Svensson.

– Vi er kjempeglad for at hun er med oss. Og det er kjempeviktig, vi vet hva hun står for, sier Tostrup.