18 millioner til Nord universitet

Kjell Lorentsen fra Gigante Havbruk, Malin Johansen fra NCE Aquakultur, rektor ved Nord universitet Bjørn Olsen, statsråd for forskning- og høyere utdanning Iselin Nybø, Johan Andre Løvold fra Løvold AS og student fra Nord universitet

Kjell Lorentsen fra Gigante Havbruk, Malin Johansen fra NCE Aquakultur, rektor ved Nord universitet Bjørn Olsen, statsråd for forskning- og høyere utdanning Iselin Nybø, Johan Andre Løvold fra Løvold AS og student fra Nord universitet Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nord universitet får 18 millioner kroner til arbeidet for å styrke kvaliteten etter sammenslåingen.

DEL

– En slik fusjon gir mange muligheter, men den krever også ressurser. Derfor bidrar regjeringen med ekstra penger til Nord universitet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Dette skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Regjeringen har i flere runder bidratt med penger som går til samarbeid, arbeidsdeling, konsentrasjon og sammenslåing (SAKS) for å styrke kvalitetsutviklingen i universitets- og høyskolesektoren.

Etableringen av Nord universitet er den sammenslåingen som mottar flest såkalte SAKS-midler.

Strukturreformen førte til at Norge gikk fra 33 statlige universiteter og høyskoler til 21. Det er en omfattende reform som har gitt færre, men sterkere institusjoner.

– Dette er gode nyheter. Vi gjennomfører et omfattende kompetanseløft og store prosjekter knyttet til både studieportefølje og studiestedsstruktur, og pengene vil komme svært godt med i disse prosessene. At vi tildeles mest SAKS-midler av alle fusjonerte institusjoner er en viktig støtte i det utfordrende og spennende arbeidet vi står i, sier rektor ved Nord universitet, Bjørn Olsen.

– Vi har høye ambisjoner for Nord universitet. Større og mer robuste fagmiljøer styrker utdanningene, forskningen og gir positive ringvirkninger i regionen. Disse pengene skal bidra til at universitetet og regionen får enda mer igjen for sammenslåingen, sier Nybø.

Artikkeltags