Gå til sidens hovedinnhold

USA-VALGET: Gratulerer til Joe og Kamala, og ut med Trump.

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

USA-VALGET: GRATULERER TIL BIDEN OG UT MED TRUMP. Jeg føler stor lettelse. De 4 siste årene, fra den morgenen på nyhetene, da det ble annonsert at Trump ble president, har jeg vært i en slags alarmberedskap. Jeg vet at det ikke handler om at velgerne stemmer demokratisk eller republikansk. Jeg har godt inntrykk av begge leirer, og har mange venner på blå og rød side. Dette handler utelukkende om den type person som Trump framviser. Det er viktig å skille mellom mennesket, og de handlinger han gjør. Som privatperson kunne Donald vært å finne på old-boys laget til HIF, eller stått blant tenorene i det lokale mannskoret, eller formann i menighetsrådet, og han ville ikke skilt seg veldig spesielt ut. Han ville vært som oss alle. Det er trolig flere som han blant oss vanlige folk. Han framviser menneskelige egenskaper som er i alle mennesker, både på godt og ondt.

Jeg er ekstremt sterkt i mot den form for ledelsesegenskaper han har vist i de siste 4 årene. Slike egenskaper Trump viser, gjør at de som omgås han, og i Trump's tilfelle hele verden,at hele verden går i alarmberedskap. Faresignalet rødt begynner å blinke. Han er virkelig en manipulatør av dimensjoner. Jeg tror han selv bare delvis kan skjønne hvor giftig han er for sine omgivelser.

Hvor lang tid hadde det tatt før vi hadde sett katastrofer av langt større dimensjoner i USA.? Borgerkrig ? Nye drapsbølger ?

Vi har alle gått våre år på skole. Prøv å tenk tilbake på "bølla" i klassen din, eller i trinnet over på skolen din. Hva ser du ? Hvis du så ganger den tanken med 100, så har vi Trump. Beruset av knelende og bukkende menn og kvinner som vil ha, koste hva det koste må, hans gunst for et øyeblikk. Trump liker det. Han elsker å bli beundret og kjenne seg mektig, men vet at han ikke fortjener det.

Denne personen, stor å se på, voksen av alder, er innvendig som et barn som krever ustanselig oppmerksomhet. Paranoid mot enhver som mener noe annet enn han selv, og utnytter det til fulle. Hvor mange av folkene sine har han sparket ?

Han ser fare i alt annet enn det han tror han kan kontrollere. Skyver alt fra seg, folkene sine, andre land, alle andre er problemet.

I desperasjon når nøden er stor mange steder i USA, så er det mange som gir sin stemme til republikanere, og det er ikke vanskelig å forstå. Å gi Trump fire nye år på bakgrunn av enkeltsaker, er heldigvis ikke nå aktuelt. Politikeren Trump har dessverre ingen synlige egenskaper som kan stilne stormer og motgang, og mane til samhold i det store landet USA. Når han åpner munnen er han ikke i stand til å si annet enn det han helst skulle sagt blant sine kompiser på kafeen på hjørnet. Når han åpner munnen så roser han først og fremst seg selv, og splitter de rundt seg. Han har hevet seg på til støtte for enkeltsaker, og fått fortjent ros for det mener noen. Alt i alt er han en dypt splittende person som ALDRI skulle vært lansert i den posisjon han har hatt i 4 år, ikke pga. de menneskelige egenskaper, men fordi i en sånn stilling trengs det helt andre kvaliteter enn den dypt selvopptatte og egoistiske, og splittende person han har framstått som som president.

Hele verden kommer til å bli et fredeligere sted når han pakker bagen og forlater huset han låner i DC. Vi slipper å gremmes av et lederskap som minner om bølla og vennene i 6. klassen på barneskolen, og hvordan de farer fram. Det er virkelig ikke stor forskjell dem, og det vi ser av Trump-gjengen. Det er bare det at konsekvensene av at smågutter og jenter, i voksne kropper, leker allmektig mot alle, får enorme konsekvenser for en hel verden, og de er langt fra bra, konsekvensene fører til vold. Takk til Trump fordi han har vist hele verden at det ikke fungerer å være seg selv nærmest, og angripe alle som ikke liker det han sier og gjør. HELDIGVIS skal vi slippe denne Bølla i minst 4 år. Takk til alle som stemte han ut. Uten Trump blir USA et mye bedre sted.

Kommentarer til denne saken