Erfarer at UNN-direktør trekker seg i dag

Tor Ingebrigtsen, administrerende direkør UNN

Tor Ingebrigtsen, administrerende direkør UNN Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fredag morgen ble det innkalt til et ekstraordinært styremøte i UNN. Eneste sak på agendaen er truslene som ifølge Marianne Telle er framsatt mot henne før styremøtet i Helse Nord 13. desember.

Møtet foregår på telefon og er lukket.

På styremøtet kan det bli enighet om at Tor Ingebrigtsen trekker seg som direktør med umiddelbar virkning.

AN har fått innspill fra flere hold om at dette – etter all sannsynlighet – blir utfallet.

Det erfarer også Nordlys. Og NRK

Dette er Ingebrigtsens sluttavtale

Bakgrunn:

Går styreleder også?

Flere spør seg om også styreleder Jorhill Andreassen bør gå fra sitt verv, blant annet på bakgrunn av de uttalelsene hun kom med i kjølvannet av at Helse Nord-sjef Lars Vorland torsdag satte Ingebrigtsens oppsigelse i direkte sammenheng med trusselsaken.

(saken fortsetter under bildet)

Styreleder i UNN Jorhill Andreassen. Tor Ingebrigtsen med ryggen til

Styreleder i UNN Jorhill Andreassen. Tor Ingebrigtsen med ryggen til Foto:

– Helse Nord har nulltoleranse for trusler. I dette tilfelle er det gjort forsøk på å påvirke en demokratisk prosess med å true en styreleder, sa Lars Vorland til AN torsdag, og var klar på at «hadde dette vært en av mine direktører, hadde han måttet gå».

Det er imidlertid kun styret i UNN som kan avsette en direktør. Men Andreassen orienterte aldri resten av styret om at det var UNN-direktøren som sto bak de påståtte truslene

Støtter direktøren

Styreleder ved UNN, Jorhill Andreassen, støtter Tor Ingebrigtsens versjon av hva som skjedde i den aktuelle samtalen. Og er uenig med Helse Nord-direktøren om hvordan trusselsaken burde vært håndtert, bekrefter hun til Dagens Medisin sent torsdag kveld.

– Jeg ser at Lars Vorland uttaler at han i et møte har sagt noe om at dersom dette hadde blitt behandlet i et Helse Nord-styre, så hadde utfallet blitt annerledes. Jeg valgte å ikke høre på ham. Jeg hadde et møte med Marianne Telle og et sterkt ønske om at Vorland skulle vært der, men han hadde ikke anledning. Etter dette møtet valgte jeg å ikke høre på Vorland, sier hun til Dagens Medisin.

Nytt styre i UNN skal, uavhengig av denne saken, oppnevnes 28. desember. I likhet med styrene i de andre HF-ene i Helse Nord.

Vil ikke kommentere

AN har spurt direktørene ved Nordlandssykehuset, Helgelandssykehuset og Finnmarkssykehuset om:

  • Ifølge Marianne Telle, har Tor Ingebrigtsen forsøkt å påvirke en demokratisk beslutning om å etablere et PCI-tilbud i Bodø gjennom å true styreleder i Helse Nord. Hva synes du om dette? 
  • Hvordan synes du at Marianne Telle har håndtert saken? 
  • Styreleder i UNN betegner ennå at Ingebrigtsens avgang som "ordinær". Hva tenker du? 
  • Lars Vorland uttalte i går at "hvis dette hadde vært en av mine direktører", hadde han måttet gå. Er det en vurdering som direktøren støtter? 
  • Har du tillit til styret og direktøren ved regionsykehuset UNN? 

Paul Martin Strand, direktør i Nordlandssykehuset svarer:

- Vi har ikke noen kommentar til trusselsaken, og har tillit til at Helse Nords styre og ledelse håndterer saken på en korrekt måte.

Finnmarkssykehuset ønsker ikke å kommentere saken, skriver direktør Eva Håheim Pedersen i en epost til an.no.

Fred A. Mürer, konstituert admdir og medisinsk direktør ved Helgelandssykehuset skriver: - Vi ønsker ikke å kommentere dette.

Dette er saken

13. desember informerte styreleder i Helse Nord, Marianne Telle, at hun hadde mottatt trusler i forkant av styrebehandlingen av PCI-saken.styrebehandlingen av PCI-saken.

Til an.no sa hun at truslene kom fra et hold som gjorde at hun tok dem alvorlig.

6. februar ble det kjent at Tor Ingebrigtsenn sa opp som direktør for Universitetssykehuset i Nord-Norge.

7. februar kunne Avisa Nordland avsløre at det var Ingebrigtsen som sto bak truslene mot styrelederen. Selv nektet Ingebrigtsen for at han har truet styrelederen.

Litt senere på dagen bekreftet Telle via Dagens Medisin at den avtroppende direktøren skal ha framsatt trusler mot henne, som ville realiseres dersom hun ikke stemte riktig i PCI-saken.

Artikkeltags