- Jeg registrerer avgått styreleder og nestleders pressemelding. Det får stå for deres regning

Foto:

DEL

Tidligere i dag gikk direktøren ved UNN, styrelederen og nestlederen av med umiddelbar virkning.

Avgått styreleder Jorhild Andreassen ved UNN, Jorhild Andreassen begrunnet avgangen i ei pressemelding. Hun var der klar på at hun ikke hadde tillit til styrelder Marianne Telle i Helse Nord.

Les også: Derfor går UNN-styrets ledelse av

Tidligere nestleder Erling Espeland begrunnelse er er at det blir vanskelig å fortsette når direktør og styreleder ved UNN som han har jobbet tett med og hatt full tillit til, trekker seg.

I ei pressemelding fra Helse Nord sier styreleder Marianne Telle at hun nå er meget fornøyd med at styret i Helse Nord har fått et midlertidig styre på plass ved UNN, med Eivind Mikalsen som leder og Helga Marie Bjerke som nestleder.

- Det er betryggende at også de øvrige styremedlemmene i UNN-styret blir stående i sine verv. Jeg registrerer avgått styreleder og nestleders pressemelding. Den får stå for deres regning. Den siste tiden har vært krevende, og jeg har sagt mitt. Nå velger jeg, sammen med styret i Helse Nord RHF, å fokusere fremover og arbeide til beste for hele Helse Nord, sier hun.

Verken hun eller direktør Lars Vorland vil  uttale seg mer i denne saken ut over de intervjuene begge ga i går. De henviser til gårsdagens intervjuer.

Les også: Telle om truslene (+)

Les også: - UNN-sjefens avgang har sammenheng med PCI-truslene (+)

Artikkeltags