Er du en av de som kjøpte deg noe på Black Friday?

Black Friday er originalt et amerikansk konsept som helt kort fortalt er en dag som har veldig stort fokus på shopping, og der butikkene kommer med helt syke tilbud.

Det har pågått lenge i USA og er nå et velkjent konsept i Norge helt siden høsten 2010 når Komplett.no var den første norske nettsiden som tok i bruk begrepet.

Og siden har nesten alle butikkene i hele landet kastet seg på priskrigen.

Det er på denne tiden av året du vil handle julegaver, og da er det fint med noen røverkjøp. Så Black Friday er sånn sett bra timet.

Men jeg tror dessverre det er slik at folk shopper alt for mye, og også ting de ikke trenger bare fordi det var billig.

Et problem med Black Friday er at folk kjøper seg blakk på unødvendige ting, og i en større sammenheng går dette også ut over miljøet og kloden vår.

FN har for eksempel nylig skrevet en rapport som sier at vårt forbruk må ned, hvis ikke kommer dette til å gjøre en stor skade på klimaet.

Det er lagt mye fokus på Black Friday i media. Det er ingen tvil om at det blir ekstremt blåst opp av ungdom og stort fokus på å få sitt produkt. Dette kan være veldig skuffende hvis du misser ut på det produktet du har spart opp til og jakter etter.

Noen undersøkelser har vist at butikkene faktisk setter opp prisene grovt hele høsten, for så å sette dem drastisk ned før den store handledagen.

Dette bør få oss til å tenke oss om - sparer vi så mye som vi egentlig tror?

Denne teksten kommer ut én dag etter Black Friday.

Ikke misforstå, jeg er ikke totalt motstander av shopping. Jeg håper bare at folk greide å få kjøpt noe de enten trenger eller kommer til å bruke, og det er jo fint hvis de i samme slengen sparte litt penger.

Jeg vil samtidig avslutte med å si at jeg syns det er veldig ironisk og tåpelig at man skal kaste seg over alle mulige tilbud bare dagen etter Thanksgiving - en dag som tross alt handler om å vise at man er takknemlig for det man har.