Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer på sommerleir mot oljeboring

Artikkelen er over 1 år gammel

I vår har ungdommer fra hele landet streiket skolen for å kreve klimahandling. Et par hundre av dem er nå samlet på Natur og Ungdoms sommerleir, kalt «Norsk olje koker kloden». Det forteller Nordland Natur og Ungdom i en pressemelding.

Ungdommer fra Nordland har reist med buss og tog til Drageid leirskole i Trøndelag, for å lære mer om hvordan klima- og miljøutfordringene kan løses.

- Det er viktig at klimastreikene fører til endring. På leiren har vi lagt planer for hvordan vi skal gjøre lokalvalget i høst til et skikkelig miljøvalg, sier Hannah Elvebakk Clausen (18) fra Rana Natur og Ungdom.

Nordland Natur og Ungdom har også lagt større planer for den kommende høsten. I november skal de møte i Borgarting Lagmansrett, i et søksmål mot den norske staten. Natur og Ungdom mener oljeboring i Arktis bryter med ungdommens rett på et levelig miljø, og de er klare for å kjempe for miljøet.

- Det har vært god stemning på årets leir, vi har jo akkurat vunnet saken om oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Men det er mange kamper igjen, blant annet oljeboring i Arktis og gruvedumping i Repparfjorden. Denne sommerleiren har lært oss mer om hvordan vi kan arbeide for å redde naturen - det gleder vi oss til å bruke, forteller Kajsa Haabet Kleivane (19) fra Hamarøy Natur og Ungdom.

Kommentarer til denne saken