Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommen ryddet byen: – Byrom og parker kan virke rene ved første øyekast, uten å være det

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag 5. juni inviterte Bodø Ungdomsråd til ryddedugnad «Bli med å rydd Bodøbyen». Ryddedugnaden er et initiativ av ungdommer som en reaksjon på den pågående debatten om klimakrisen.

– Byrom og parker kan virke rene ved første øyekast, men ser man nærmere etter vil man ofte finne mange små plastbiter fra emballasje. Dette er noe vi har lagt mye merke til denne våren, og tar derfor ansvar for gjøre noe med. Vi ønsker flere søppelbokser i byen, og spesielt de mest hyppig brukte områdene. Dette inkluderer turstier, parker og natur for øvrig, sier Bodø Ungdomsråd i en pressemelding.

Ungdommene startet ryddedugnaden 16. mai, da ryddet de søppel på moloen og ved Stormen. Denne gangen tok de for seg Solparken, Domkirka, Skulpturparken, Anna Benoni-parken og Orestad park. På kvelden deltok de på klimadebatten på Dama Di.

– Klimabevegelsen er noe vi støtter veldig. Nettopp derfor blir vi glade når det dukker opp andre enn våre egne representanter i rådet slik som politikere og andre. I bystyret har vi for eksempel også oppfordret politikere til å dukke opp og ta med venner. Vi trenger at de kommer på banene også, slik at denne aksjonen blir større! Vi håper å fortsette med denne aksjonen så lenge det er nødvendig, sier ungdomsrådet.

Les også

Hev seg rundt i Bodø sentrum før den store dagen. Nicole (17) har en spesiell oppfordring til folket

Kommentarer til denne saken