Gå til sidens hovedinnhold

Ungdom- ikke «drit i det»

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ungdom- ikke «drit i det». Bruk din mulighet til å forandre og påvirke hvordan ting skal bli. Bruk din mulighet til å velge, bruk din mulighet som du får hvert fjerde år i lokaldemokratiet,- til å si; «d e æ som bestæm» Politikerne forvalter makten for folket. Med jevne mellomrom blir alt snudd på hodet, fordi det er folket som bestemmer.

Hvordan vei og sykkelstier planlegges og bygges, eller hvordan din ettermiddag ser ut, i form av aktiviteter i svømmehall, kultur, idrettshall eller kino. Det er ditt valg hvordan buss, båt eller ferge som går når du skal hjem fra trening eller fra venner. Det er ditt valg at det er gatelys når du skal hjem fra skolen og om veien er brøytet ordentlig. Det er også ditt valg om uteplasser skal stenges klokken 02:00 eller klokken 03:00.

Vi er så heldig å ha folk i «husan» langs hele vår kyst i Nordland, det skal vi fortsette med, men da må vi ha gode samferdselstilbud slik at folk har den valgfriheten. Buss-sentraler legges ned, tannlegekontor legges ned, båttilbud strippes for avganger. Bussavgangene i Bodø har økt, det er bra, men hvorfor skal dette gå på bekostning av de som bor på mindre plasser? Dette er noe posisjonen på fylkestinget må svare på.

Poenget er at fylkespolitikerne må kjenne til sin viktige rolle som samferdselsaktør og tilrettelegger for at folk fortsatt skal ha lyst og mulighet til å bo rundt i hele fylket. Det skal gå en båt, ferge eller buss, slik at ungdom i hele fylket har de samme forutsetningene til å delta, som andre i fylket.

Jeg startet å engasjere meg i politikken for Høyre da jeg var 17 år og har siden det vært veldig glad i politikk fordi det handler om samfunnsutvikling og verdier. Jeg sier det jeg mener og jeg står for det! Jeg er 24 år og ønsker nå å bli en av ungdommens talsperson inn i fylkestinget i Nordland. Så om du ønsker at politikere på talerstolen på vegne av deg etter valget er ung og full av engasjement og ser muligheter, jo da håper jeg du stemmer ungt. For jeg vet at vi ungdom ser på saker på andre måter enn den voksne generasjonen gjør.

Jeg håper alle våre unge bruker sin stemmerett og tar et valg. Så, om du er en bestemor, en bestefar, pappa, mamma, onkel, tante, gammeltante, gammelonkel, svigermor, svigerfar og så videre. Så oppfordrer jeg deg til å spørre ungdommen der hjemme. Har du tenkt å stemme?

Bruk stemmeretten din 9. september

Kommentarer til denne saken