Gå til sidens hovedinnhold

Underholdning eller nyheter, NRK Nordland?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange som stiller seg dette spørsmålet, når man ser og hører på de innslagene som er på tv og i radio. Jeg har oppdaget at både TV2 og den Oslo-baserte pressen, med Avisa Nordland hakk i hæl, er bedre på nyheter fra vårt fylke enn NRK Nordland.

Hvis interessen er for gladsaker og kosestoff, er jo NRK Nordland et godt alternativ. Amcar-slipp på Helgeland og skiføre i Lofoten er jo kos da. Men å være et talerør for lytterne om ting som er utfordrende i samfunnet hopper de lett over. Nå kunne det godt være meg, trodde jeg. Men så får jeg høre at det er flere som har opplevd det samme.

Det som jeg og andre har opplev er at man tipser NRK Nordland om saker som vi mener er av allmenn interesse å få belyst, velger de å overse henvendelser uten noen form for tilbakemelding, for hvorfor de velger å ikke gjøre noe på saken. Jeg mener det er på tide at NRK Nordland går i seg selv og definerer sin rolle i Nordland. Slik den er nå er den nesten en ren underholdningskanal uten samfunnsnytte.

Selv papiravisene er raskere enn de med stoff fra fylket. Jeg lurer virkelig om de har journalister. Eller om de bare har en desk som sitter og leser fylkets aviser og klipper og limer fra de.

Kommentarer til denne saken